Au băut apă plată și le-a amorțit corpul. Ce spun autoritățile este șocant

Doi tineri din Constanța au trecut prin șocul vieții lor când au băut banala apă plată. Ei s-au simțit foarte rău și au sunat la 112. Imediat după ce și-au revenit au sunat la Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică sau ANSVSA pentru a lua probe din apa pe care au consumat-o.

Acum două seri, Alexandra, tânăra din Constanța a povestit pe rețelele de socializare cum ea și soțul ei au ajuns de urgență la spital după ce au consumat apă plată.

„Ăştia suntem noi aseară, la spital. Şi da, amândoi am avut nevoie de îngrijiri medicale după ce am consumat cel mai banal lucru…apă plată!!! Am adormit frumos copilul, am mâncat şi noi ca oamenii cina la 11, apoi am băut apă…logic. Adi, cum e drăguţ, mi-a dat mie să beau prima, am băut doua guri pentru că nu a intrat mai mult, după care a băut şi el o gură din sticla asta nouă, pentru că mai băuse înainte din alta care mai avea puţin. Instant mi-au amorţit buzele si limba si chiar am zis `ce naiba e picantă apa asta!?!`. După ce a băut si el a zis acelaşi lucru. După câteva minute deja aveam tot corpul amorţit, tremuram, aveam urechile înfundate, pulsul ridicat şi o stare de panică…amândoi!!!

Şi ca să fie treaba treabă, copilul era in dormitor cu febră (racit) iar noi ne simţeam din ce in ce mai rău. Am decis să sunăm la salvare, care a venit foarte repede, am sunat o prietenă care este vecina cu noi si am rugat-o sa stea cu copilul si am plecat cu ambulanta la spital. Acolo ne-au făcut nişte analize care au ieşit ok si ne-au spus ca am avut noroc ca am băut o cantitate foarte mică si ca s-ar putea ca apa să aibă urme de detergent.

Efectul a ţinut cam 2 ore si norocul nostru a fost că am băut foarte puţin. Ceea ce vreau sa spun este că se putea ca din sticla asta de apă să bea si copilul, care are 1 an si 9 luni…si nu vreau sa îmi imaginez ce efect avea la el dacă la noi a fost în halul ăsta', a postat tânăra pe rețelele de socializare.

Femeia a declarat că apa plată era îmbuteliată într-o sticlă de 2L și au cumpărat-o de la un magazin de pe strada Badea Cârţan din Constanţa. Ulterior, Alexandra a mai povestit cum soțul său a fost plimbat de la o instituție la alta atunci când au cerut testarea apei.

A sunat Adi la ANPC (Protecţia Consumatorului n.red.) şi i-au spus să meargă la DSP (Direcţia de Sănătate Publică n.red.). Ajuns acolo l-au trimis la ANPC, logic, pentru că ei nu pot testa apa dintr-o sticlă desfăcută!!! WTF!?!? Păi după ce am băut din ea era sa mor, nu după ce m-am uitat la ea sigilată!

Tot aici i-au mai spus să facă o sesizare scrisă pentru a se analiza apa din magazin şi că ei nu se ocupa cu astfel de situaţii şi să se ducă la DSVSA (Direcţia Sanitar Veterinară n.red.). La DSVSA au spus ca ei testează doar apa care este folosită in procesarea cărnii, dar totuşi sa facă şi aici o sesizare.

A făcut sesizări în ambele locuri si i-au spus că apa pe care am băut-o o putem testa doar la un laborator privat. Deci, după 3 ore de plimbări concluzia este ca nu se poate…e frustrant!'

Potrivit adevărul.ro, DSP Constanța a confirmat faptul că există o sesizare privind această situație.

„O echipă din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică a recoltat probe pentru examen chimic şi bacteriologic', transmite DSP.

Între timp, tânăra din Constanța a anunțat că producătorul apei a luat legătura cu ei și i-a asigurat că vor demara un proces de verificare a apei comercializate și le vor comunica rezultatele.

„Producătorul apei ne-a asigurat că va face analize și ne va ține la curent cu rezultatele, în cel mai scurt timp. Ne-au transmis deja rezultatele contraprobelor păstrate în fabrică, sunt în regulă, deci, așa cum am mai zis, este clar că nu sunt probleme cu lotul respectiv, și nu există motive de îngrijorare pentru cei care au mai cumpărat din același lot', a fost mesajul actualizat.
Foto: 123RF
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri