Atenție! Nu se mai fabrică prezervative…

Din cauza coronavirusului nu se mai fabrica prezervative

 

Se anunță vremuri din ce în ce mai grele: din cauza coronavirusului foarte multe fabrici au fost nevoite să-și stopeze activitatea. De curând, un colos industrial a dat un anunț pesimist: nu se mai fabrică prezervative.

Restricțiile severe impuse de noul coronavirus provoacă o criză acută de prezervative, după ce producătorul numărul unu mondial a închis porțile pe perioada epidemiei.

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus vor produce o penurie globală de prezervative au declarat, la Kuala Lumpur, reprezentanții celui mai mare producător din lume.

Blocajul cauzat de extinderea epidemiei i-a obligat pe producătorii de prezervative de la Kuala Lumpur să oprească liniile de producție și să trimită angajații în șomaj tehnic, după cum precizează Reuters. „Karex' Bhd din Malaezia, este compania care produce unul din cinci prezervative distribuite și vândute în întreaga lume, însă din cauza blocajului impus de guvern, pentru a stopa răspândirea virusului, nu a mai fabricat de aproape două săptămâni, nici un singur prezervativ în cele trei fabrici ale sale din Malaezia. Aceasta înseamnă deja un deficit global de 100 de milioane de prezervative, care sunt comercializate în mod normal, la nivel internațional, de mărci cunoscute cum este Durex, sunt furnizate sistemelor de asistență medicală de stat precum NHS din Marea Britanie sau distribuite prin programe de ajutor, cum este Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).

Compania producătoare a primit totuși la sfârșitul săptămânii trecute permisiunea de a reporni producția deocamdată la doar jumătate din capacitate, beneficiind de o derogare de la lege acordată industriilor critice.

foto: facebook

Citeste și:

Astrologii au decis: iată care e cea mai puternică zodie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri