Ateneul Roman va fi iluminat in albastru pentru a marca Ziua Mondiala a Diabetului

Ziua Mondiala a Diabetului, Ateneul Roman

Organizatorii, sustinuti de compania Lilly Romania, au pregatit un spectacol de lumini pe fatada Ateneului, urmat de momentul iluminarii in albastru deschis, culoarea aleasa reprezentand culoarea sperantei si a Natiunilor Unite.

Evenimentul va fi prezentat de Toni Grecu, iar printre invitati oficialitati, persoane publice, pacienti, va fi prezent si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Evenimentele ce vor marca ziua de 14 noiembrie sunt extrem de variate si numeroase. Anul acesta, peste 1100 de monumente din intreaga lume vor fi iluminate. Campania de constientizare a diabetului include campanii de detectare a diabetului si a factorilor de risc (Bolivia), campanii de prevenire a acestei maladii (Argentina) ori simple campanii de informare (India).

In egala masura, vor fi derulate evenimente de constientizare si de mobilizare a oamenilor pentru un regim de viata sanatos precum „marsul global' in Africa de Sud sau „sarbatoarea bicicletei' in Spania. Nu vor lipsi simpozioanele si conferintele si nici spectacolele luminoase cu caracteristici distinctive (iluminarea cladirilor cu renume din tarile partipante la acest eveniment global).

Cele mai multe actiuni de acest tip vor avea loc in tari in care prevalenta diabetului este insemnata, precum Statele Unite (24 de evenimente), Canada (32 de evenimente) sau India (24 de evenimente), dar si in tari cu o prevalenta moderata: Argentina (17 evenimente), Brazilia (10 evenimete), Venezuela (8 evenimente) sau Peru (6 evenimente).

Printre semnele vizuale distinctive ale acestei campanii internationale impotriva diabetului se numara cercul albastru (simbolul global al diabetului), lumanarile albastre virtuale sau reale, aprinse la ferestre si „imbracarea' cladirilor in lumina albastra.

Mesajul unificator de anul acesta este unul extrem de pro-activ: „Sa preluam controlul asupra diabetului. Acum / Lets take control of diabetes. Now.'.

Impactul global al diabetului zaharat a atins proportii epidemice, afectand nu numai indivizii, cat si societatea in ansamblul ei. Pana in 2025, IDF (International Diabetes Federation) prognozeaza existenta a 380 de milioane de diabetici. In lipsa tratamentului sau a controlului, persoanele cu diabet zaharat pot suferi complicatii precum afectiuni ale inimii sau ale rinichiului, inrautatind starea de sanatate si ridicand noi obstacole in calea tratamentului.

Prin acest important program international, peste 900.000 de oameni ce traiesc cu diabet zaharat in Romania vor putea avea acces la resurse inovative cu scopul de a fi ajutati sa treaca peste provocarile zilnice ale luptei cu diabetul zaharat. Programul Sa vorbim despre diabet' este lansat in Europa si America de Nord, premergand lansarea in America Latina si Asia. Materialele au fost traduse in 25 de limbi si sunt folosite in peste 40 de tari in perioada 2008 – 2009.

Despre Eli Lilly and Company
Infiintata in anul 1876, compania cu sediul in Indianapolis, Indiana, SUA, colaboreaza cu eminente organizatii stiintifice din lume, folosind cele mai noi tehnologii pentru descoperirea de noi solutii terapeutice. In 1923 Lilly a comercializat pe scara larga prima insulina, din acel moment, mentinandu-se in topul inovatiilor medicale din domeniul diabetului. De asemenea, dincolo de solutiile terapeutice oferite, Lilly se implica social prin educatie si programe de sprijin in vederea imbunatatirii vietii pacientilor cu diabet zaharat.

Eli Lilly este o companie farmaceutica al carei principiu fundamental este inovatia. Scopul principal este punerea la dispozitia medicilor a unor tratamente moderne, eficace si sigure, raspunzand astfel celor mai stringente nevoi medicale ale pacientilor.

Despre IDF Europa
International Diabetes Federation – Regiunea Europeana (IDF Europe) este o alianta europeana a peste 60 de asociatii diabetologice din peste 45 de tari, ce si-au unit fortele in scopul imbunatatirii vietii bolnavilor de diabet zaharat din Europa. Federatia se dedica cresterii nivelului de informare asupra diabetului zaharat, promoveaza tratamente si terapii de prevenire si incurajeaza cercetarile si demersurile pentru descoperirea unor noi modalitati terapeutice pentru toate tipurile de diabet zaharat. Sub patronajul IDF Europe, numeroase companii specializate se unesc intr-un efort comun de a coordona si unifica toate progresele medicale in vederea unui scop comun: tratarea diabetului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri