Astăzi încep înscrierile la liceu. Cum trebuie completată fișa de înscriere și când are loc repartizarea computerizată?

înscrierile la liceu

După ce au scăpat de emoțiile Evaluării Naționale, absolvenții de gimnaziu se pregătesc pentru o altă etapă importantă din viața lor, admiterea la liceu. Astăzi încep înscrierile la liceu, iar elevii împreună cu părinții și asistații de diriginții claselor a VIII-a, vor completa fișa de înscriere. 

În perioada 29 iunie-3 iulie, absolvenții de gimnaziu vor putea completa fișele de înscriere pentru liceu. Alături de părinți, aceștia vor completa fișele cu opțiuni, pe prima poziție fiind liceul și profilul la care își doresc să fie admiși, urmând ca celelalte opțiuni să fie completate în ordinea preferințelor.

Pentru a evita situațiile în care elevii rămân nerepartizați, Ministerul Educației recomandă ca fișele să conțină un număr suficient de opțiuni, iar acestea să fie completate cât mai realist, ținând cont și de media de admitere a candidatului.

Cum trebuie completată fișa de înscriere?

Fișa de înscriere va fi completată de elevi și părinți, aceștia fiind asistați de dirginiții claselor a VIII-a. Modalitatea de completare a fișei a fost prezentată în detaliu și pe site-ul Ministerului Educației și poate fi consultată AICIPentru absolvenții care își doresc să fie repartizați la un liceu aflat în alt județ, fișele de înscriere vor fi completate conform procedurii stabilitate de Comisia Națională de Admitere.

După ce informațiile vor fi introduse în baza de date computerizată, elevii și părinții vor putea verifica dacă nu cumva s-au strecurat erori și vor putea corecta eventualele greșeli în perioada  30 iunie – 4 iulie 2018

Când are loc repartizarea computerizată?

Absolvenții de gimnaziu vor afla rezultatele repartizării computerizate pe data de 9 iulie 2018. În această zi vor fi afișate listele cu absolvenții repartizați în unitățile de învățământ, dar și care este situația locurilor neocupate. După repartizare, elevii trebuie să depună între 10 și 13 iulie dosarul de înscriere la școlile în care au fost repartizați. Între 16 și 18 iulie, Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum s-au descurcat absolvenții de liceu la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2018?

Ce se întâmplă cu absolvenții de clasa a VIII-a care au luat note sub 5 la Evaluarea Națională?

Cum se calculează media de admitere la liceu în 2018? Informațiile pe care orice absolvent de clasa a VIII-a trebuie să le cunoască

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie