Ce se întâmplă cu absolvenții de clasa a VIII-a care au luat note sub 5 la Evaluarea Națională?

note sub 5 la Evaluarea Națională

Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de clasa VIII-a, rezultatele Evaluării Naționale fiind publicate astăzi pe site-ul oficial al Ministerului Educației, dar și la avizierul fiecărei unități de învățământ în parte. Dacă pentru unii elevi rezultatele obținute au reprezentat un motiv de bucurie, alții nu au reușit să obțină nota 5.

Media notelor obținute la Evaluarea Națională 2018 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, motiv pentru care elevii s-au luptat să aibă rezultate cât mai bune și asta pentru a se înscrie la liceele de top.

Ce se întâmplă cu absolvenții de clasa a VIII-a care au luat note sub 5 la Evaluarea Națională?

Dacă în cazul examenului de Bacalaureat media peste 6 este o condiție esențială pentru a promova examenul, regula nu se aplică când vine vorba despre Evaluarea Națională. Chiar și elevii care nu au reușit să obțină note peste 5 sunt admiși, doar că notele mici vor influența foarte mult media de admitere la liceu 2018.

Astfel, indiferent de notele pe care le-au obținut, absolvenții de clasa a VIII-a se vor putea înscrie la liceu, doar că vor fi repartizați la unitățile de învățământ în care media de admitere nu este una foarte mare.

După publicarea rezultatelor Evaluării Naționale, elevii urmează să completeze formularul de înscriere la liceu. Rezultatele admiterii computerizate vor fi publicate pe data de 9 iulie, urmând ca între 10 și 13 iulie, elevii să își depună dosarele la unitățile de învățământ la care au fost repartizați.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum se calculează media de admitere la liceu în 2018? Informațiile pe care orice absolvent de clasa a VIII-a trebuie să le cunoască

Când încep înscrierile la liceu 2018?

Rezultate Evaluare Națională 2018. Lista candidaților din toate județele

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie