Asociaţia Green Revolution lansează “Respiră Adânc”

Asociaţia Green Revolution lansează “Respiră Adânc”

Afis Respira AdancAsociaţia Green Revolution în parteneriat cu Fundaţia Carl von Linde lansează miercuri, 21 mai, ora 10:00, «Respiră Adânc», un proiect de educare şi conştientizare publică a importanţei calităţii aerului.

În perioada 21 mai – 30 septembrie, proiectul îşi propune să atragă atenţia publicului larg, dar şi a autorităţilor asupra importanţei adoptării unor măsuri legale sau administrative, schimbării mentalităţii şi, nu în ultimul rând, adoptării unui stil de viaţă care să asigure păstrarea unui aer curat în marile oraşe.

Proiectul «Respiră Adânc» este reprezentat sub forma unei construcţii mobile, formată din două domuri transparente, amplaste la intersecţia Bd. Magheru cu strada Anastasie Simu, şi se oferă publicului o experienţă senzorială antagonică.

În primul dom, este construită o lume ideală, plină de vegetaţie, liniştită şi relaxantă. În cel de-al doilea dom, avem imaginea unui posibil viitor, un viitor în care omul încearcă să reconstruiască o lume distrusă şi pierdută.

« Speram ca acest proiect prezentat sub forma unor experiente in antiteza, alaturi de dezbaterile ce vor avea loc intre autoritati, reprezentati ai sistemului de sanatate, societatea civila si reprezentanti ai mediului de afaceri ce activeaza in domenii poluatoare, sa reuseasca sa puna pe ganduri atat publicul larg, care va intra in contact cu acest proiect, cat si factorii decidenti in privinta adoptarii unor masuri corective si a implementarii acestora. Speram sa genereze macar un prim pas in sensul unei mai mari responsabilizari cu privire la calitatea aerului din zonele urbane si nu numai.

Principala directie de intervenite a Fundatiei Carl von Linde este domeniul sanatatii si, desi acest proiect aparent se inscrie mai degraba intre actiunile de protectie a mediului, am decis totusi sa il sustinem pentru ca sanatatea noastra are de multe ori legatura cu mediul in care traim, si ne dorim ca mai multe din eforturile noastre sa previna decat sa trateze », a declarat Ana Chitan, Presedinte Fundatia Carl von Linde.

«Incercam prin aceste doua experiente oferite vizitatorilor sa subliniem impactul actiunilor si activitatilor noastre asupra unui ecosistem extrem de complex si delicat. Dintre daunele pe care le putem produce si incapacitatea noastra de a le face reversibile, despre imposibilitatea de a copia si reface natura in forma ei naturala. Explicam impactul asupra pamantului, apei si in mod special asupra aerului», a decalarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Respira Adanc' se adreseaza in aceeasi masura si autoritatilor. In cadrul proiectului, se vor realiza mese rotunde si consultari intre factorii de decizie din administratia centrala si locala pentru a identifica solutii care sa asigure protectia calitatii aerului. Temele vizate sunt imbunatatirea comunicarii intre autoritati, adoptarea si amendarea legislatiei actuale, identificarea masurilor administrative, comunicare publica si educatie.

Respira adanc' este un proiect unic in Romania, un proiect care transmite un mesaj clar: Nu ne permitem luxul de a nu respira! Trebuie sa avem grija de aerul nostru!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri