Arta de a dărui: 3 idei de cadouri pentru persoanele iubite

Dăruirea cadourilor are o tradiție ce datează de mii de ani, iar sentimentul de bucurie pe care îl simți în momentul în care oferi un dar unei persoane iubite este unul dintre elementele care stau la baza continuității acestui obicei.

De ce este important să oferim cadouri? Oamenii de știință au descoperit că acest obicei reprezintă o parte importantă a interacțiunii umane și contribuie la definirea relațiilor și întărirea legăturilor cu membrii familiei și prietenii. Studiile mai arată că persoanele care refuză să ofere sau să primească daruri în perioada sărbătorilor sau în diferite momente importante din viață pot rata formarea unei legături puternice cu cei dragi.

În prezent, dăruirea cadourilor este un obicei răspândit în întreaga lume, iar motivele pentru un astfel de gest sunt variate. De la daruri pentru celebrarea zilelor de naștere și aniversărilor, a unui nou job sau a achiziționării unei locuințe până la cadouri de mulțumire, de însănătoșire sau pentru noroc – tradiția străveche este respectată de oameni din toate colțurile lumii.

Industriile dedicate creării și vânzării cadourilor le permit oamenilor să găsească darurile potrivite pentru fiecare moment important. Iată câteva dintre cele mai la îndemână cadouri pe care le poți oferi persoanelor iubite, la diferite ocazii speciale.

1. Ceasuri 

Când vine vorba despre ceasuri, ofertele de cadouri sunt multiple și e imposibil să nu găsești un model care să se potrivească cu stilul vestimentar al „destinatarului. Ceasurile clasice sunt cele pe care le poți dărui dacă nu cunoști foarte bine persoana căreia vrei să îi faci un cadou pentru a marca un anumit moment din viața ei.

Cele cu diamante sau metale prețioase sunt mereu o alegere excelentă pentru persoanele pe care eleganța le caracterizează. Și pentru cele care preferă stilul casual sau sport există oferte de cadouri când vine vorba de ceasuri: cele de fitness ori smartwatch-uri. Împachetat frumos, un ceas poate reprezenta un cadou perfect pentru o persoană dragă. Bineînțeles, contează foarte mult și modul în care oferi un astfel de cadou.

2. Brățări personalizate

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți face unei prietene sau chiar membrilor familiei este o brățară personalizată. Pentru a le arăta persoanelor apropiate că nu ai achiziționat cadoul din obligație, ci ai vrut să fie un accesoriu de care să se bucure și pe care să-l poarte cu plăcere, este esențial să cumperi o brățară potrivită cu stilul abordat de primitorul darului.

Mesajul imprimat pe brățara aleasă de tine va face ca atenția să fie una specială. Pentru a-i oferi mai multă însemnătate, îi poți trimite bijutierului o mostră cu scrisul tău de mână, astfel încât să pară că mesajul gravat este scris chiar de tine.  

3. Parfumuri 

Atunci când dăruiești un parfum este bine să cunoști foarte bine gusturile persoanei căreia îl oferi. În funcție de aromele alese, parfumul poate fi o excelentă idee de cadou, dar, în același timp, poate fi și un alt obiect uitat în dulapul cu cosmetice. Să oferi în dar un parfum poate fi considerat un gest intim, pentru că persoana căreia i l-ai oferit își va aminti de tine de fiecare dată cand îl va folosi.

Alegerea unui astfel de cadou depinde și de preferințele în materie de parfumuri, dar și de anotimp. Vara, de exemplu, se folosesc mai mult parfumurile citrice, acvatice, fructate, inspirate din natură, cele care transmit prospețime și răcoare.

Fie că reprezintă un mod de a-ți exprima dragostea față de o persoană, aprecierea pentru o realizare a cuiva drag sau recunoștința pentru anii de prietenie, dăruirea cadourilor se numără printre cele mai îndrăgite și apreciate obiceiuri ale oamenilor.

Material realizat cu sprijinul elefant.ro

Sursă foto: HAKINMHAN/ Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse