Arhiepiscopul Tomisului continuă declarațiile controversate. Ce a putut spune despre condiția femeii?

Arhiepiscopul Tomisului continuă declarațiile controversate. Ce a putut spune despre condiția femeii?

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a făcut o nouă declarație ce a stârnit controverse. El a spus că femeia nu are roluri importante în bisercă din cauza condiției „slăbiciunilor sale'.

IPS Teodosie a mai spus că vinovată pentru păcat este femeia și că, „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri'.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri', a declarat arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie este unul dintre cei mai controversați prelați ai Bisericii Ortodoxe Române din cauza numeroaselor sale declarații. El a declarat că nu se vaccinează și nici nu este treaba lui să-și îndemne enoriașii să meargă să primească vaccinul.

„Nu îmi aparţine mie acest mesaj. (…) Sunt preoţi din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand'.

Arhiepiscopul Tomisului a sfidat în nenumărate rânduri autoritățile statului, chiar și regulile impuse de Patriarhia Română.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri