ArgEnTango Tradițional, un nou turneu în această primăvară

Analia Selis și ArgEnTango aduc tangoul tradițional argentinian pe scenele din România și Germania. În continuarea turneelor naționale „Piazzolla, o poveste autentică' ediția I și II, și proiectul „Tango la Cetate', ArgEnTango duce mai departe dorința de a promova stilul TANGO, cântat în manieră tradițională, autentică și la cel mai înalt nivel artistic.

ArgEnTango Tradițional

Turneul internațional
ARGENTANGO – TRADIȚIONAL
3-27 martie 2018

ANALÍA SELIS – voce
MARIANO CASTRO – pian și aranjamente
RĂZVAN SUMA – violoncel
OMAR MASSA – bandoneon
RAFAEL BUTARU – vioară

Itinerariul turneului:
– 03/03 DUMBRĂVENI – Casa de Cultură – Ora 19:00
– 14/03 GERMANIA – Kammermusiktage Barth Festival
– 16/03 PLOIEȘTI – Sala Filarmonicii Paul Constantinescu – Ora 19:00
– 18/03 SATU MARE – Sala Filarmonicii Dinu Lipatti – Ora 18:30
– 19/03 BAIA MARE – Teatrul Municipal Baia Mare – Ora 19:00
– 20/03 LUGOJ – Teatrul Municipal Lugoj – Ora 19:00
– 21/03 TIMIȘOARA – Sala Capitol – Ora 19:00
– 22/03 ZALĂU – Concert „TenarisSilcotub'
– 23/03 BISTRIȚA – Sinagoga – Ora 19:00
– 24/03 CLUJ – Auditorium Maximum – Ora 19:00
– 27/03 BUCUREȘTI – Sala Radio – Ora 19:00 Invitat Special RADU ALMĂȘAN

Invitați speciali în fiecare concert vor fi dansatori renumiți de tango din toată țara: Laura Iaru și Csongor Kicsi, în Dumbrăveni, Ploiești și București; Ioana Lascu și Horia Calin Pop, la Satu Mare, Zalău, Bistrița și Cluj-Napoca; Oana-Maria Horotan și Adrian Moș, la Baia Mare, Cristina Daju și Alex Apetrei, la Lugoj și Timișoara.

ARGENTANGO – TRADIȚIONAL, continuarea unei tradiții

După numai un an de zile în care ansamblul a realizat trei turnee naționale, zeci de concerte și două CD-uri înregistrate în concert live, ArgEnTango s-a consolidat ca un ansamblu de tango original, stabilit în România.

CD-ul “Piazzolla – O poveste autentică”, semnat de membrii ArgEnTango, va fi disponibil în foaierele sălilor de concert. După fiecare concert, va avea loc o sesiune de autografe.

ArgEnTango continuă și anul acesta parteneriatul de susținere a HOSPICE Casa Speranței, singura fundație care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din cadrul turneului Tradițional vor contribui la sprijinirea acestei cauze.

Ansamblul ArgEnTango este alcătuit din:
ANALIA SELIS. După bine cunoscuta carieră în muzica comercială, Analia își direcționează activitatea către muzica argentiniană autentică – tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place tango?, cât și proiectul de mare succes Tango Simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, o exprimare artistică veritabilă a unui argentinian. www.analiaselis.com

RĂZVAN SUMA. Solist concertist al Orchestrelor Radio și profesor la Universitatea de Muzică din București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. www.razvansuma.com

MARIANO CASTRO. Împreună cu Narcotango, Mariano Castro – în triplă calitate: interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. www.marianocastro.ro

OMAR MASSA. Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa și Asia. Omar este component și fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango și este invitat frecvent pentru a susține masterclassuri în întreaga lume. Vine în România special pentru acest proiect. www.omarmassa.com

RAFAEL BUTARU. Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret a României și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte