Anunțul sumbru al lui Streinu Cercel: În scurt timp vom avea 6000 de cazuri noi

Adrian Streinu Cercel a făcut un anunț sumbru în ceea ce privește numărul de cazuri pe care România ar putea să le aibă în următoarele săptămâni. Președintele Comisiei de Sănătate din Senat susține că riscul de a ajunge la 4000-6000 de cazuri este major și pentru a evita acest lucru, îndeamnă cetățenii să meargă să se vaccineze pentru că doar așa vom putea scăpa de acest virus care ne-a răsturnat viețile.

De asemenea, profesorul Streinu Cercel a declarat, potrivit Antena 3, că autoritățile din întreaga lume au ajuns la un consens privind viitoarele restricții ale valului patru.

„Orice este posibil dar, repet, aceste măsuri restrictive sunt mai puțin importante. Important este că lumea trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele până acum s-a demonstrat că vaccinurile pot proteja împotriva tulpinii Delta.

Una este să te infectezi și alta este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

În ultima perioadă, mulți dintre cei care s-au vaccinat deja cu ambele doze își pun întrebarea dacă va fi nevoie și de o a treia doza. Adrian Streinu Cercel a spus că acest lucru s-ar putea face doar în cazul anumitor categorii de persoane.

„Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea.

Ca atare lucrurile vor putea diferi în funcție de evoluția contextului epidemiologic dar lumea trebuie să înțeleagă cu o persoană care nu este vaccinată și se infectează va transmite mult mai mult virusul populație și în jur pentru că rata de înmulțire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decât la persoanele vaccinate, de aceea este bine să ne vaccinăm.

Trebuie găsită o cale de mijloc și trebuie găsită foarte repede, timpului trece fantastic de repede. Luna august este o luna plina de concedii respectiv de aglomerație și avem foarte multe locuri în care sunt foarte multe persoane și care evident nu poartă mască, deci ca acolo transmiterea este la ea acasă.

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a explicat Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, potrivit sursei mai sus menționate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri