Anunț important pentru toți cei care călătoresc cu trenul. Uite ce urmează să se întâmple cu trenurile care circulă în țară

Canicula provoacă un disconfort total la nivelul organismului uman și poate da peste cap o serie întreagă de activități. Astfel, temperaturile foarte ridicate i-au făcut pe cei de la CFR să ia măsuri în ceea ce privește viteza cu care vor circula trenurile.

CFR reduce viteza trenurilor


Trenurile care se vor deplasa în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi Muntenia vor avea restricții de viteză, potrivit digi24.ro. Pentru că în aceste zone temperaturile pot depăși chiar și 37 de grade, autoritățile au decis ca trenurile să circule cu o viteză mult mai mică. Mai exact, în anumite intervale de timp, viteza va fi redusă cu aproximativ 20-30 de kilometri la oră. Autoritățile au decis să ia această măsură pentru a evita producerea de accidente. În zilele în care temperaturile cresc mult peste limitele normale, acest lucru este resimțit și la nivelul căii ferate, temperatura șinei putând să ajungă la 50 de grade Celsius.

Cum trenurile își vor reduce viteza de deplasare, pot să apară întârizieri, ceea ce va face ca întreg programul să fie dat peste cap. Aceasta este principalul motiv pentru care CFR îi sfătuiește pe călători să acorde o atenție sportită atunci când vor să plece la drum cu trenul și să verifice dacă trenurile își vor putea respecta programul inițial.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

CFR Călători anunță schimbări majore! Ce se va întâmpla cu biletele de tren

7 trucuri care te ajută să te odihnești în serile foarte călduroase

10 lucruri pe care trebuie să le iei cu tine în vacanță

Vezi şi trasee cu mocănița în România!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri