Angela Gheorghiu într-un concert de înaltă clasă, în septembrie la Zilele Bucureștiului

angela gheorghiu

Pe 15 septembrie, la București, muzica se sincronizează cu tehnologia de ultimă generație în concertul fenomen susținut de superstarul internațional Angela Gheorghiu.

Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, care aniversează în septembrie 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei, Angela Gheorghiu face cadou bucureștenilor un concert de talie internațională, susținut în aer liber. Evenimentul din 15 septembrie începe de la ora 20:30, în Piața Constituției, și este o premieră pentru România.

Într-o scenografie virtuală, ce creează iluzia unui film 3D, Angela Gheorghiu este acompaniată de Filarmonica George Enescu și de tenorul Teodor Ilincăi, sub bagheta dirijorului newyorkez Eugene Kohn. Marea soprană alături de tenorul român vor interpreta arii celebre din Tosca, Turandot și Carmen, dar și compoziții românești semnate de Marius Țeicu, Vasile V. Vasilache și George Grigoriu.

Concertul din 15 septembrie este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și face parte din programul Zilelor Bucureștiului, care continuă în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de video mapping și concerte rock în Piața Constituției. Sâmbătă, 16 septembrie, are loc cea de-a patra ediție a evenimentului iMapp Bucharest, cel mai mare concurs de 3D video mapping din lume.

În deschiderea festivalului vor concerta, de la ora 17:30, Paul Damixie, Moonlight Breakfast și celebra orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large. Cele șase echipe finaliste: MotionLab – România, mammasONica – Italia, EPER – Ungaria, Gong Zhen – China, Flightgraf – Japonia și Ouchhh Studio – Turcia vor prezenta, începând cu ora 22:30, spectacole dinamice de sunet, lumină și culoare, care vor anima elementele arhitectonice ale Casei Poporului, timp de 4 minute și 30 de secunde, în concordanță cu tema ediției – „Above and Beyond'.

Duminică, 17 septembrie, seria evenimentelor din cadrul Zilelor Bucureștiului continuă cu un concert maraton, de la ora 18:00, în Piața Constituției. Pe scenă vor urca artiști îndrăgiți de publicul bucureștean, care vor întreține atmosfera de sărbătoare: Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj și Delia & Band.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureștiului 2017 este liber.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse