Andreea Marin Banica militeaza impotriva violentei

Andreea Marin Banica militeaza impotriva violentei

Evenimentul la care va participa Andreea Marin Banica va avea loc la cafeneaua Atrium, din Sibiu, de la ora 15.

La intalnire vor lua parte si Camelia Proca, Presedintele asociatiei ALEG Sibiu, Raluca Kisescu, directorul de marketing Avon Romania, Mihaela Tolciu, directorul DGASPC Sibiu si Cristina Mates, presedintele asociatiei femeilor Sibiu.

La fiecare 30 de secunde o femeie din România este victimă a violenţei domestice. 75% din cazuri nu sunt raportate.

In municipiul Sibiu, conform datelor furnizate catre A.L.E.G. de Institutul de Medicina Legala, 151 de victime ale violentei domestice au obtinut un certificat medico– legal in 2012, necesar pentru a dovedi violenta.

Tot in 2012 la Judecatoria Sibiu au fost depuse 14 cereri pentru ordine de protectie, dintre care 7 au fost solutionate cu emiterea ordinului si transmiterea sa catre politie pentru punerea in executare.

La evenimetnul stradal, voluntarii A.L.E.G. vor informa trecatorii ce este violenta domestica si cum functioneaza ordinul de protectie.

In Romania exista de 6 ori mai putine locuri in adaposturi decat trebuie sa existe potrivit standardului european de 1 loc la 10.000 locuitori.

De aceea, intalnirea de marti va avea in vedere imbunatatirea serviciilor de asistenta adresate victimelor violentei domestice.

 

Citeste si Andreea Marin Bănică luptă pentru vaccinarea copiilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri