Andreea Berecleanu, despre plecarea de la Observator: „Nu voi tăcea”

La sfârșitul lunii februarie, jurnalista Andreea Berecleanu dezvăluia că, după 17 ani petrecuți în spatele pupitrului știrilor Antenei 1, a ales să demisioneze.

Recent, într-un interviu oferit revistei VIVA!, prezentatoarea TV a dezvăluit motivele din spatele retragerii sale.

Andreea Berecleanu, despre plecarea de la Observator: „Niciodată nu am acceptat să semnez ceva impus”

„A fost hotărârea mea de a pleca. De fapt, este decizia mea de a nu prelungi un contract de muncă în alte condiții decât cele agreate dintotdeauna de comun acord.

Trebuie înțeles că niciodată nu am acceptat să semnez ceva impus sau, după cum le numesc anumite companii, „contracte-cadru”.

Sunt o persoană care respectă rigorile, disciplina, și asta am demonstrat în timp. Nu e nevoie de clauze care ofereau protecții excesive doar uneia dintre părțile contractului.

De altfel, nu mi s-a reproșat niciodată nimic de-a lungul atâtor ani. În ultima lună mi-am continuat partea de comunicare pe care o fac pentru clienți.

Am intrat în multe proiecte foarte interesante. Mi s-au deschis multe ferestre din punct de vedere profesional”, a spus Andreea Berecleanu, pentru revista VIVA!.

Andreea Berecleanu: „Nu voi tăcea”

„Sunt un om care respectă și caută adevărul! Sunt un om educat de părinți și bunici doar în acest spirit.

Mi-am ales profesia de jurnalist pentru că sunt un om curajos. Și așa voi rămâne. Ca prezentator de știri, nu poți fi decât echidistant, nu poți transmite decât imparțialitate.

Aceasta e regula de aur respectată în toată lumea. Ceea ce eu am făcut 27 de ani. Dar fundamental, ca jurnalist, e normal să ai o opinie.

Acum, pot și trebuie să o exprim, respectând adevărul și dreptatea. Nu voi tăcea și știu că sunteți mulți cu opinii informate și pertinente!

Vă rog, nu tăceți! Vă rog să nu vă cenzurați! Libertatea de exprimare trebuie să ne rămână!

Să aveți această credință. Să aveți o săptămână bună, să fiți sănătoși și deștepți! Cu dragoste, Andreea”, a scris recent jurnalista, în mediul online.️

Andreea Berecleanu: „Toate sondajele de opinie, toate studiile de impact, de branding mă plasau într-o zonă de top”

„Decizia mea a fost luată pe parcursul a câteva zile, nu a fost ceva premeditat. Iar conducerea, deși în mod aparent a insistat să rămân în grup, oferindu-mi diverse proiecte și funcții, știa că nu voi accepta.

Să știi că nu-mi lipsește flexibilitatea. Sunt un om care înțelege multe, altfel nu puteam lucra într-o redacție, unde timp de 17 ani au fost schimbați zeci de șefi.

Dacă e să mă întrebi pe mine, evoluția e benefică, dar nu schimbi niciodată acolo unde lucrurile merg excelent. Să detaliez puțin.

Toate sondajele de opinie, toate studiile de impact, de branding mă plasau într-o zonă de top. Imagine, notorietate, profesionalism, rezistență în timp, seriozitate, etc.

Relația mea cu echipa redacțională era foarte bună, contribuția mea pe partea creativă fiind importantă. De asemenea, audiențele.

Au fost multe dăți în care am bătut concurența, deci oricum aveam audiențe bune. Și chiar și audiențele nu depind doar de prezentator.

Un prezentator de știri bun și apreciat poate aduce maximum 3 puncte de rating. Asta spun studiile internaționale.

Asta îmi dă de înțeles că sunt multe dedesubturi”, a mai adăugat Andreea Berecleanu, pentru VIVA!.

Jurnalista are un fiu și o fiică, Petru (14 ani) și Eva (18 ani), din primul ei mariaj cu fostul prezentator TV Andrei Zaharescu.

Andreea Berecleanu s-a recăsătorit în septembrie 2016 cu medicul estetician Constantin Stan. Anterior, Constantin Stan a avut o relație de 13 ani cu nutriționista Mihaela Bilic.

Foto: Instagram

Citește și:

Ultimul Golden Buzz de la Românii au talent a fost oferit unei foste gimnaste antrenată de Nadia Comăneci

Artista a vrut să renunțe la cea de-a doua sarcină! Ce a convins-o să aducă pe lume cel de-al doilea fiu?

Lia Bugnar, primele declarații despre iubitul cu 23 de ani mai tânăr: „Uit mereu că suntem născuți la așa distanță”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete