Analiza Grafologica: personalitatile la birou

Sefi rai si colegi neintelegatori
Nu exista trasaturi de personalitate bune sau rele. Iti recomand sa eviti, mai ales daca nu ai experienta, sa judeci persoanele dupa trasaturile de personalitate. Pur si simplu trasaturile de personalitate exista, ele fiind potrivite sau nepotrivite, in functie de context.

Intotdeauna trasaturile de personalitate trebuie incluse in context. La fel, Analiza Grafologica poate fi o unealta buna sau rea, tot in functie de context, dupa cum hotarasti sa folosesti informatiile pe care le afli. Le poti folosi pentru a construi relatii de munca eficiente, puternice… sau pentru a-i manipula pe ceilalti. Tu alegi, este responsabilitatea ta.

Asa cum am spus si in articolele precedente, un analist grafolog profesionist trebuie sa dedice mult studiu, atentie si pasiune pentru a obtine rezultate precise si detaliate cu Analiza Grafologica. Verifica mereu contextul in care te afli si tine minte care sunt limitele si principiile tale!

Imaginea de sine
Asa cum am spus intr-un articol anterior, imaginea de sine este, probabil, cea mai importanta tra­satura de personalitate, cel putin din punctul de vedere al Analizei Grafologice. Ea poate face diferenta intre succes si esec, intre frustrare si implinire personala.

 


Mihaela, 30 de ani

In scris, imaginea de sine este observata in bara literei t. Cu cat aceasta este mai sus plasata pe litera, cu atat persoana are o imagine de sine mai buna. O imagine de sine impecabila este data de bara care este situata chiar in varful literei t (foarte rar vei gasi astfel de persoane). Cei mai multi dintre noi avem o imagine de sine medie (ca in cazul Mihaelei, 30 de ani). In unele cazuri, bara literei t este ridicata, alteori este mai joasa.

Imaginea de sine este strans legata de obiectivele pe care ni le stabilim in cariera. In general, persoanele cu imagine de sine buna isi stabilesc obiective potentatoare, vor sa avanseze in cariera si isi fac un plan de urmat in viata profesionala.

Daca ar fi sa ne gandim la relatiile de munca, un subordonat cu imagine de sine slaba trebuie incurajat (mai mereu), trebuie pregatit in training-uri de dezvoltare personala. Relatiile pe care le are cu alti colegi sunt la fel de importante. In schimb, subordonatii cu imagine de sine puternica cer mereu mai mult de la organizatie si de la sefi. Ei cauta mereu sa avanseze si vor lua locul sefilor, fie in aceeasi organizatie, fie intr-o alta.

Cumva contrar asteptarilor tale, foarte multi manageri (middle si chiar top manageri) au probleme cu imaginea de sine. Desigur, sunt aspecte ale muncii lor unde au control deplin, detin informatiile si abilitatile care pot sa le asigure succesul.

Insa, in multe arii ale vietii profesionale, multi manageri se simt inconfortabil si nu cred in fortele proprii. Din pacate, multi au tendinta de a conduce prin forta, de a critica si de a calca pe orgoliul subordonatilor, doar pentru a arata cat sunt de puternici. De fapt, sunt puternici la suprafata, prin mastile pe care le poarta, in interior fiind nesiguri, lipsiti de incredere.

In schimb, managerii cu imagine de sine puternica actioneaza diferit. De fapt, de cele mai multe ori, in relatiile de munca, persoanele cu incredere de sine puternica nu simt nevoia sa „taie in carne vie“ pentru a avansa in cariera sau pentru a pune subordonatii la munca.

Persoanele cu imagine de sine foarte buna stiu ca au valoare, au incredere in fortele proprii si vor sa-i inspire pe ceilalti, sa le transmita din puterea si increderea lor. Sunt adevarati lideri si pot conduce prin exemplul personal.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie