Altruismul – terapie pentru sufletul tau

Altruismul – terapie pentru sufletul tau

oferaOrice persoana care a reusit sa depaseasca greutatile traiului de pe o zi pe alta vrea, intr-un moment sau altul, sa imparta o bucatica din bunastarea sa cu cei mai putin norocosi.

Multi sunt dispusi sa faca acte de caritate, fie pentru a rasplati soarta care a fost blanda cu ei, fie pentru a oferi si altcuiva sansa pe care au avut-o ei, fie, pur si simplu, pentru ca starea materiala le permite sa se gandeasca la suflet, la frumos, la viitor.

Ofera-le din suflet altora ceea ce ti-a lipsit tie
Pune-ti o dorinta!
Fiecare poveste cu final fericit are in spate greutati, oboseala, sacrificii si traume. Istoria fiecarui caz face ca oamenii sa vibreze in mod diferit. Pentru unii, este important sa ofere cuiva o sansa la o viata mai buna – unui tanar talentat, unei femei care isi creste copilul singura, unui intreprinzator curajos, unei persoane bolnave. Pentru altii, e de ajuns o privire recunoscatoare a unui batranel sau a unui catel abandonat.

Unii iubesc natura si doresc sa ajute la pastrarea unui „colt de rai“, altii respecta o cladire, o pictura sau un lacas de cult. Cand e vorba de suflet, de personalitate si de propriile valori, nu se poate spune ce este mai important. Important este doar sa gasesti ragazul de a privi in sufletul tau si de a alege de acolo ceva ce trebuie vindecat; oboseala se „vindeca“ in natura, singuratatea prin compasiune, uratul prin arta si boala prin speranta.

De multe ori, directia in care ne indreptam atentia are legatura cu istoria personala. De pilda, cel care a crescut printre straini va dori sa ofere cuiva grija parinteasca, cel care traieste departe de natura va intelege mai bine rostul ei, cineva care construieste case va lupta mai mult ca ele sa nu se darame, cineva care s-a intalnit cu saracia, cu boala si cu deznadejdea ii va ajuta pe altii sa scape de ele. Gaseste, deci, locul unde ai vrea sa schimbi ceva si afla ce se poate face.

Esti libera sa alegi cui, cand si ce donezi
Internetul, o optiune de luat in seama
Dorinta de a-i proteja de profitori pe cei bine intentionati a facut sa apara instrumente, tehnici sau institutii credibile, transparente si accesibile, la care cei dispusi sa ajute sa poata apela fara teama ca efortul lor va fi in van sau, mai rau, deturnat in scopuri oculte.

O simpla cautare a cuvantului „donatii“ are ca rezultat aparitia a sute de cereri de ajutor. De la cele mai traznite, de tipul „ajutati-ma sa o duc bine“ pana la unele care par serioase si indreptatite, cum ar fi cautarea unui sponsor pentru a sculpta o poarta maramuresana la intrarea intr-un sat sau cautarea unui carucior pentru o familie nevoiasa care are un copilas nou-nascut. Insa, oricat ar suna de convingator anuntul, e nevoie de mai mult pentru a ne asigura ca investitia noastra – materiala, financiara sau emotionala – ajunge acolo unde trebuie.

Tot navigarea pe internet ne duce si catre singurul site din Romania dedicat organizatiilor non-profit specializate si verificate printr-un proiect care a primit inclusiv girul Ministerului Culturii si Cultelor. O vizita pe www.donatiionline.ro, intr-o zi de lucru mai relaxata, te poate duce in fata unor oameni si a unor proiecte de valoare.

Zonele din care poti alege sunt extrem de variate. Poti cauta ceva care sa fie aproape de orasul unde locuiesti sau unde te-ai nascut. Poti alege in functie de domeniu – cultura, educatie, sanatate, mediu, drepturile omului – sau in functie de beneficiari – copii, tineri, persoane cu dizabilitati, studenti, comunitati izolate.

Pe site se pot face donatii folosind plata electronica. Nu spune insa nimeni ca tu va trebui sa donezi, repede, mult sau imediat. Iti recomandam si www.charitygift.ro, primul magazin online dedicat responsabilitatii sociale. Ia-ti timp sa intrebi, sa te uiti pe cifre, sa cauti opinii pro si contra.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii