Alexandru Rafila, vești bune pentru toți românii. Când se va renunța la certificatul verde și la mască?

Alexandru Rafila a declarat, recent, că situația epidemiologică din România pare să intre pe un făgaș normal, iar în curând restricțiile vor fi ridicate.

Datele din întreaga lume au arătat într-adevăr Omicron ca o versiune a COVID-19 care este atât incredibil de transmisibilă, cât și semnificativ mai blândă decât variantele anterioare. De asemenea, potrivit specialiștilor, această tulpină ar pune punct pandemiei care ne-a schimbat viața în ultimii doi ani.

Ministrul Sănătății este foarte optimist și este de părere că acest val va fi ultimul, iar din prima lună a primăverii 2022, românii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatul verde la intrarea în magazine sau instituții. O altă măsură sanitară la care se va renunța în curând este purtarea măștii în interior.

„Cred că în luna martie o să ajungem acolo. În următoarele patru săptămâni vom asista la o scădere rapidă. Asta nu înseamnă că oamenii nu trebuie să respecte măsurile', a transmis Alexandru Rafila, potrivit libertatea.ro.

„Avem trei zile de scădere consecutivă, care sunt însoțite și de scăderi și la nivelul spitalelor. Ultimele restricții la care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măștii în interior, în rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem renunța și la starea de alertă, care se prelungește de aproape doi ani în România. Restricțiile trebuie ridicate gradual. Însă nu excludem apariția de noi variante, care pot afecta grupuri vulnerabile', a mai declarat Alexandru Rafila.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri