Alexandru Rafila, anunț bombă în plină pandemie: „O să vă dau o informație pe care nu cred că o știți”

Alexandru Rafila a făcut recent o declarație uimitoare privind Institutul Cantacuzino. Acesta se află în subordinea unei instituții, iar actualul Ministru al Sănătății își dorește să ia măsuri care să permită institutului „să participe și la efortul legat de controlul pandemiei și la o perspectivă legată de asigurarea unei producții de vaccin'.

„O să vă dau o informație pe care nu cred că o știți. Este prima dată din 1989 când Institutul Cantacuzino este în subordinea unei instituții, adică a Ministerului Apărării, de această dată. El niciodată nu a fost în subordinea niciunui minister. El a fost tot timpul în coordonare. Deci avea un soi de autonomie și din păcate această autonomie nu a fost dublată și de o competență managerială care să îl facă funcțional.

Eu nu am spus lucrul ăsta, să treacă în subordinea Ministerului Sănătății, nici nu este momentul acum, dar cu siguranță se pot găsi soluții încât să poată să participe și la efortul legat de controlul pandemiei și la o perspectivă legată de asigurarea unei producții de vaccin', a declarat Alexandru Rafila.

Medicul Alexandru Rafila a precizat și câteva lucruri pe care și le-a propus în calitate de Ministru al Sănătății. El e declarat că „nu se poate ca alte structuri să ia decizii și Ministerul Sănătății să fie responsabil'.

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul 'Administrației și Internelor', cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății', a mai spus profesorul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri