Alertă de gradul zero: bebeluș român de doar luni infectat cu coronavirus

bebeluș infectat cu coronavirus

Se pare că de ce ne-a fost frică nu scăpăm: din ce în ce mai mulți medici trag un semnal de alarmă asupra mutațiilor pe care le-a suferit noul coronavirus. Tinerii au început să se îmbolnăvească iar astăzi, sâmbătă, 28 martie, a fost înregistat un caz înfricoșător: bebeluș român de doar luni infectat cu coronavirus.

Secția de pediatrie a Policlinicii Federician din Napoli a confirmat primul caz de infectare a unui bebeluș de sub un an: este vorba despre o fetiță româncă sosită astăzi de la Spitalul Santobono. Fetița cântărește 3 kilograme iar rezultatul analizelor pentru Covid-19 a ieșit pozitiv.

Directorul unității, Alfredo Guarino, a declarat pentru presa din Italia că fetița a fost născută prematur, că tușește și are dificultăți de respirație, dar că momentan nu are nevoie de ventilație mecanică, pentru că are suficientă saturație de oxigen. Bebelușul a sosit împreună cu mama ei, care este minoră, însă problema gravă în această situație este că mama fetiței nu vorbește niciun pic italiană și nu se pot obține informații clare de la ea.

În momentul e față fetița este internată la secția de terapie intensivă a spitalului, unde există 4 locuri, toate ocupate de cazuri confirmate de Covid-19 în forme ușoare. Între timp a fost testată și mama româncă a bebelușului și se așteaptă rezultatul.

Foto: 123rf

Citeste și:

Strigător la cer: ce a cerut să mănânce un bolnav de Covid-19 din Slatina

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate