Află ACUM care sunt 5 dintre greșelile care scad durata de viață a mașinii de spălat

Când vine vorba de spălatul hainelor, trebuie să respecți anumite reguli, astfel încât ele să fie mereu curate și parfumate. Totuși, din graba de a termina această activitate, unii oameni ajung să facă greșeli care scurtează viața mașinii de spălat. Poți afla din acest articol care sunt cele mai frecvente greșeli care reduc durata de viață a mașinii tale.

Iată cele mai comune greșeli în spălarea hainelor!

Alegi un program greșit

În funcție de modelul, marca și capacitatea mașinii tale de spălat, vei observa că aceasta are setări și programe speciale adecvate hainelor de diferite feluri și materiale. Este indicat să citești instrucțiunile, în loc să folosești același program pentru toate – vei putea profita astfel, la maxim, de mașina ta și o să îi prelungesti viața.

Nu încarci corect mașina de spălat

Dacă îți încarci mașina de spălat cu prea puține haine, atunci nu doar că vei risipi detergent, apă și energie, ci s-ar putea să îi reduci și durata de viață. Pe de altă parte, s-ar putea să constați că rufele tale sunt încă murdare, dacă mașina este prea încărcată.

Speli cu apă fierbinte

Majoritatea oamenilor cred că spălarea la o temperatură mai mare, înseamnă și o curățare mai bună, lucru care este greșit. Diferența dintre eficiența unei spălări cu apă fierbinte este infimă față de o spălare cu apă rece. Detergenții din ziua de azi au tehnologia de a îndepărta petele și murdăria la orice temperatură.

Folosești prea mult detergent

Dacă ești una dintre acele persoane care nu măsoară doza de detergent pe care o folosesc pentru o spălare, atunci ai în vedere că e posibil să faci mai mult rău decât bine. O doză prea mare de detergent poate provoca probleme, fiindcă e posibil ca mașina să ajungă la o supraîncărcare cu spumă. În plus, e posibil ca reziduurile de detergent rămase în haine să îți provoace iritații. Risipa pe care o faci folosind prea mult detergent îți poate afecta chiar și veniturile.

Amesteci haine de diferite materiale la un loc

De multe ori, poate ești tentat să arunci toate hainele la un loc, mai ales când te grăbești. Funcțiile unei mașini de spălat calitative te pot ajuta să obții o spălare rapidă, unde să poți combina hainele din bumbac și materiale sintetice, fără a avea grija degradării lor. Un magazin de specialitate în care poți găsi mai multe modele de mașini de spălat de calitate este ideall.ro, cunoscut pentru prețurile avantajoase și grija față de clienți.

Acum că ai aflat care sunt greșelile pe care poate și tu le făceai cu mașina ta, încearcă să le eviți pe viitor. Dacă mașina ta nu are toate funcțiile de care ai nevoie, o poți înlocui cu una de ultimă generație. Alege un produs care se potrivește nevoilor tale și nu face rabat de la calitate!

Sursă foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse