Adeverința de vaccinare: Cum poate fi descărcat documentul în format electronic?

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) împotriva Covid-19 a prezentat pașii pe care trebuie să îi parcurgem pentru descărcarea adeverinței de vaccinare. De asemenea, at fost explicate și cauzele eventualelor erori de descărcare.

Cei șase pași prezentați de CNCAV sunt următorii:

  • Accesează site-ul: adulti.renv.ro;
  • Apasă butonul roșu pentru obținerea adeverinței;
  • Bifează cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • Introduceți CNP-ul/Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon;
  • Introduceți codul de validare primit pe telefon;
  • Descărcați adeverința electronică de vaccinare.

Potrivit CNVAC, adeverința nu poate fi descărcată din străinătate. Totodată, trebuie să existe concordanță între datele introduse la programare/RENV și datele pe care le introducem în vederea descărcării adeverinței.

Pentru situații speciale a fost publicată două adrese de email: [email protected] și [email protected]. Pentru mai multe informații, persoanele interesate pot accesa adresa de internet http://bit.ly/adeverinta-rovaccinare.

În ceea ce privește eventualele erori ce pot apărea la descărcarea adeverinței de vaccinare, CNCAV a explicat că acestea pot avea următoarele cauze:
– programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective;

– persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței;

– informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

Într-o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare, CNCAV a făcut următoarele precizări: „Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV'.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri