Adevăratul motiv pentru care femeile simulează orgasmul. Cum poate ajuta partenerul ca acest lucru să fie real?

Multe femei nu au nici o problemă în a simula orgasmul. Celebrul exemplu arătat de Meg Ryan în filmul “Când Harry a întâlnit-o pe Sally” din 1989 este surprinzător de frecvent.

Cercetările au scos la iveală adevăratul motiv pentru care femeile mimează orgasmul. Pe cât este de trist, pe atât este de apreciat.

Studiul a descoperit că femeile heterosexuale „se prefac” pentru a proteja „bărbăția percepută” a partenerului lor, adică pentru a-l salva de rușine. Cu cât femeile percep mai mult sentimentul de masculinitate al partenerului lor ca fiind fragil, cu atât mai mult au declarat că se prefac atunci când vine vorba de orgasm.

Femeile care au considerat că partenerul lor sexual a făcut lucruri doar pentru a arăta că este „un bărbat adevărat” au fost mai predispuse să fie de acord cu afirmații precum „Mă îngrijorează faptul că oferirea de feedback sexual partenerului meu ar putea să-i rănească sentimentele”.

Prin urmare, comunicarea lor a fost mai tensionată. Satisfacția lor sexuală a fost mai scăzută și, prin urmare, orgasmele, potrivit studiului publicat în Social Psychological and Personality Science în ianuarie.

„Femeile prioritizează ceea ce cred că au nevoie partenerii lor în detrimentul propriilor nevoi și satisfacții sexuale”, a declarat autoarea principală Jessica Jordan de la University of South Florida, scrie The Sun.

„Ca femeie tânără, am primit multe informații, de la prietene, femei mai în vârstă, mass-media, despre cum să mă port cu bărbații, iar un sfat pe care îl auzeam în mod obișnuit era să faci tot posibilul pentru a proteja sentimentul de masculinitate al bărbaților”, a adăugat ea.

Pippa Murphy, expertă în sex și relații, a declarat că există o serie de probleme legate de „prefăcătoria” pe care două treimi dintre femei susțin că au făcut-o.

“În primul rând, te împiedică să formezi o legătură emoțională cu partenerul tău. Atunci când ai orgasm, corpul tău eliberează oxitocină, cunoscută și sub numele de hormonul legăturii. Cu toate acestea, atunci când simulezi, acest hormon nu este eliberat, astfel încât nu ajungi să culegi numeroasele beneficii emoționale.

În mod similar, prefăcându-te poate duce la probleme de încredere dacă ei află că te-ai prefăcut tot timpul și, prin urmare, nu ai avut o legătură atât de mare pe cât credea. Simularea regulată a orgasmelor nu creează doar implicații emoționale, ci și fizice.

Dacă te prefaci în mod repetat, cu atât mai mult vei purcede la falsa convingere că te bucuri când nu este așa. În timp, vei începe să-ți pierzi apetitul sexual, ceea ce va face și mai greu să ai un orgasm real în viitor”, a declarat aceasta.

Cum să eviți orgasmul fals?

Nu există aproape niciun beneficiu în a simula un orgasm, în afară de a evita să rănești orgoliul partenerului tău. Prin urmare, comunicarea este vitală în orice relație. Pippa a spus că partenerii care comunică într-un mod deschis și sincer „au mai multe șanse să mențină o conexiune emoțională mai puternică, ceea ce duce în mod natural la un sex mai bun”.

„Este important ca ambii parteneri să își exprime ceea ce își doresc din punct de vedere sexual și să se asigure că celălalt se simte confortabil în timpul sexului. Dacă sunteți îngrijorat să îi spuneți partenerului că nu vă place sexul la fel de mult ca și lui sau că e nevoie de mai mult preludiu înainte de actul sexual, încercați să începeți cu ceva mai simplu. De exemplu, întrebați-l cât de mult îi place o atingere, o sărutare sau ce altceva l-ar face să se simtă bine. De asemenea, puteți să-l întrebați ce ar vrea data viitoare înainte de actul sexual', a spus Pippa.

Când vine vorba de atingerea efectivă a punctului culminant, pe care multe femei se luptă să o facă, expertul a oferit câteva sfaturi:

  1. Poziția speed bump este o versiune simplă a poziției de cățeluș. Femeia stă pe burtă cu o pernă sub șolduri. Această poziție facilitează atingerea punctului G pe peretele din față al vaginului, ceea ce face mai ușoară atingerea punctului culminant.
  2. Atingerea zonelor erogene. Femeile au așa-numitele zone erogene care nu trebuie ignorate.

„Pentru un plus de plăcere, partenerul care penetrează ar trebui să atingă și să sărute zonele erogene ale femeii, deoarece aceste zone foarte sensibile provoacă o stimulare sexuală instantanee. Cele mai comune zone erogene includ gâtul, spatele și sfârcurile”, a mai spus Pippa.

  1. Nu grăbi preludiul.
  2. Folosirea lubrifiantului. Acesta poate asigura cu 50% orgasmul pentru toată lumea. De asemenea, sporește plăcerea prin crearea unor senzații diferite, cum ar fi un efect de încălzire sau de răcire oriunde este aplicat. Mai mult decât atât, poate chiar întârzia ejacularea, ceea ce este perfect pentru cei care doresc ca sexul să dureze mai mult timp.
  3. Exercițiile Kegel sunt extrem de benefice pentru sex prin creșterea capacității de a simți senzații.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii