Adela Chirică, mărturii emoționante despre copilul ei bolnav de epilepsie: „Medicii i-au mai dat doar două zile de viață!”

Adela Chirică e una dintre multele eroine anonime pe care Revista Avantaje le susține în demersul lor de a schimba legi nedrepte. De dragul copilului ei și pentru alți copii speciali, Adela a protestat zile întregi, împreună cu alți părinți revoltați pentru drepturile copiilor cu nevoi speciale.

Adela Chirică și-a dedicat întreaga viață băiatului său, Davis, care este bolnav de sindromul Dravet, care este o formă rară de epilepsie. Ea a povestit câteva detalii uluitoare despre momentele grele prin care a trecut alături de copilul său.

„Copilul meu a intrat în convulsii de Crăciun. În ziua de Crăciun eram la spital. (…) Eram un om superficial, pe mine mă face fericită o poșetă. Odată cu apariția lui Davis, m-am schimbat total. Am început să apreciez viața altfel. Copilul meu a avut trei come. Prima convulsie a fost de 14 minute, când a intrat în comă. Una dintre ele a durat 45 de minute. A făcut hemoragie internă și insuficiență hepatică.

Medicii i-au mai dat 2 zile de viață. Și atunci am intrat pe un grup al părinților cu copii cu această boală Dravet. Le-am arătat lor ce medicamente lua fiul meu, iar ei mi-au spus că acestea sunt toxice. Și atunci nu i-am mai dat niciun medicament pe semnătură. A doua zi, Davis s-a trezit și a mâncat o felie de parizer. După câteva zile, ne-am externat din spital. L-a salvat instinctul meu matern.

Un copil la 20000 se naște cu sindromul Dravet. (…) Eu nu îmi fac planuri, asta am învățat de la medici, dacă esti părinte cu copil care are Drave, nu ar trebui să îți faci planuri. Trebuie să trăiesc clipa. Dacă nu am așteptări, nu o să o să ai dezamăgiri de la viață.

Dacă aș fi fost într-o relație, Davis nu ar fi avut parte de toată atenția. Acum șase ani, l-am luat pe Davis și am plecat. Nu pot să cer unui om străin să îi cer să accepte toată viața mea,' a povestit Adela Chirică, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Revista Avantaje.

Cu toate că are o viață destul de grea, Adela Chirică nu și-a pierdut speranța, ba chiar mai are puterea să zâmbească pentru copilul ei. Și-a dedicat toată viața pentru a-l îngriji și nu regretă absolut nimic.

Foto: Captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Adela Chirică, mama eroină care a schimbat o lege pentru copilul ei bolnav: „AM ÎNVINS! Încă îmi curg lacrimile!'

Mărturia impresionantă a Adelei Chirică, o mamă capabilă să anuleze un ordin de ministru pentru drepturile copilului ei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate