Cea mai frumoasă fată din Austria este româncă. Exclusiv pentru Avantaje, Julia Furdea, Miss Austria

julia furdea miss australiaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

În exclusivitate pentru Avantaje, povestea celei mai frumoase fete din Austria, cu sufletul în România.

Trăieşte în Austria, dar are sânge românesc şi nu şi-a uitat niciodată originile. La 19 ani, în timp ce îşi dădea bacalaureatul, a concurat şi pentru titlul de Miss, a fost aleasă „Regina Frumuseţii' în Austria, şi asta i-a schimbat pentru totdeauna viaţa.

Începuturi grele

Charismatică şi cu o frumusețe delicată, Julia Furdea arată aidoma unui porţelan chinezesc şi primul impuls e să-i vorbeşti în şoaptă. Şi totuşi, sub aparenta ei fragilitate stau o putere uluitoare, o tenacitate și o încredere în sine de nezdruncinat.

Marius, tatăl fetei, a fugit din România în 1989 fiindcă simţea că îl sufoca sistemul ceauşist. „În 1991 am venit în România pentru prima oară după ce am fugit, m-am reîntâlnit cu mama Juliei, cu Maria, şi am reînnodat povestea de dragoste începută în 1987. Ne-am căsătorit, iar după un an a venit Julia pe lume, în România'.

„După naşterea fetiţei, Marius venea din Austria la două săptămâni să ne vadă, iar după puţin timp am obţinut şi noi viza şi ne-am mutat în acolo', povesteşte şi Maria Furdea, apoi adaugă: „La început, nu a fost uşor, trăiam toţi trei cu 600 de schilingi pe săptămână, dar am fost împreună şi asta era cel mai important'.

Între Austria si România

„Mai târziu, am primit şi eu dreptul de a lucra şi ne-am descurcat mai bine. Celor două fete (am născut-o acolo şi pe sora Juliei) am reuşit să le oferim o copilărie fericită, cu vacanţe petrecute în România, la bunici şi la mare, şi le-am învăţat de mici că adevărata frumuseţe vine din interior şi că un om trebuie să-şi păstreze totdeauna libertatea de a gândi singur'.

„Am avut o copilărie minunată, cu mulţi prieteni şi în Austria, şi în România, alături de familie şi mai ales de sora mea mai mică. În vacanţe mergeam în România, la bunici, la ţară, unde toată ziua eram afară printre animalele din ogradă şi unde, de Crăciun, îl aşteptam pe Moşul ascultând împreună, fermecate, colindele copiilor.

La o serbare de la şcoală, din clasa a VII-a, i-am învăţat pe colegii mei, în româneşte, colindul «Trei păstori», spre bucuria oaspeţilor noştri de atunci. La şcoală am învăţat mult, dar a fost frumos. Îmi plăcea să citesc, să fac sport, de mică visam că voi fi jurnalistă şi prezentatoare, dar niciodată nu m-am gândit că o să fiu model sau că o să particip la un concurs de Miss.

În liceu (care aici durează 5 ani) mi-am câştigat singură banii de buzunar lucrând part-time şi tot atunci mi s-a sugerat că aş putea participa la concursul de Miss. Austria are nouă «judeţe» şi, ca să participi la Miss Austria, trebuia să ieşi pe locul unu sau doi pe judeţ.

Punctaj istoric

Eu am ieşit pe locul unu şi, în acest fel, ceva ce a început în joacă, un fel de curiozitate, s-a transformat în participarea la marele concurs din Viena pentru titlul naţional. În aceeaşi perioadă mi-am dat şi examenul de bacalaureat, în paralel cu pregătirile pentru concurs: model coaching, interview coaching, catwalk coaching şi multe altele.

Concursul a fost o experienţă extraordinară: visam, desigur, dar nu-mi închipuiam că eu am să câştig, însă când s-a anunţat titlul final, nu îmi venea să cred. Am şi câştigat cu o diferenţă nemaiîntâlnită în concursurile de Miss, de 40 de puncte faţă de cea de pe locul doi: eu, 90 de puncte, locul doi, 50. Am simţit că acele clipe, de acolo, de pe scenă, aveau să îmi schimbe viaţa cu totul şi aşa a fost.

Despre proiectele social-umanitare ale frumoasei românce puteţi citi în ediţia tipărită a revistei Avantaje.

Autor: Adrian Cîlţan

Foto: Michael Witting, Bridelights, arhiva personală a Juliei Furdea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate