Adela Chirică, mama eroină care a schimbat o lege pentru copilul ei bolnav: „AM ÎNVINS! Încă îmi curg lacrimile!”

Adela Chirică, mama eroină care a schimbat o lege pentru copilul ei bolnav: „AM ÎNVINS! Încă îmi curg lacrimile!”

Adela Chirică este o mamă eroină care o poveste impresionantă. Are un băiețel pe nume Davis care suferă de o formă rară de epilepsie. Pentru a-i ajuta pe toți copiii cu această boală, dar și pe aparținătorii lor, Adela a înființat Asociația Dravet, care militează pentru drepturile pacienților care au această afecțiune.

Adela nu s-a lăsat și a luptat pentru a primi sprijin financiar de la stat pentru acești copii. Prin voința ei de fier a reușit să modifice un ordin de ministru pentru a ajuta copiii care suferă de aceste boli și au nevoi speciale. Ieri, Adela Chirică a scris pe pagina sa de socializare un mesaj în care și-a anunțat reușita.

„AM ÎNVINS! E ireal știu, încă îmi curg lacrimile, dar am câștigat! Copiii mei au drepturi! Nu pot sa va descriu cum a fost lupta asta și ce trăiri am avut. Vor rămâne mereu în sufletul meu! Dar pot să vă spun că a meritat! Îmi sună telefonul non stop, toţi cei din presă mă felicita şi îmi trimit comunicatul de presă! După această experienţă pentru mine nu sunteţi jurnalişti! Sunteţi PRIETENI! Pentru că aţi plâns cu mine, m-aţi încurajat în fiecare noapte şi nu m-aţi lăsat singură! Asta e definiţia prieteniei pentru mine! Cristina Bălan şi Gabriel Bălan „mămicile' mele am să vă duc dorul, dar ce bine că vă am şi vă iubesc de nu mai pot! Cristina, banca aia din parcul Băneasa de după filmare rămâne în istorie. Acolo a început totul! Davis….of doamne Davis…pentru tine TOT! Şi tot e prea puţin… Cum să nu lupt eu pentru inima şi raţiunea mea de a fi???? Cum să nu înving pentru zâmbetul tău! Davis rămâi lângă mami şi mereu vom învinge ÎMPREUNĂ!', a scris Adela Chirică pe pagina sa de Facebook.

Iată ce spune comunicatul de presă oficial!

„Copiii diagnosticați cu Sindromul Down vor beneficia de însoțitor. Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia – Olguța Vasilescu, au semnat astăzi, 28 februarie, ordinul de modificare și completare a Anexei nr. 1 a Ordinului nr. 1306/1883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap şi a modalităţilor de aplicare a acestora.

Modificarea și completarea actului normativ menționat a fost realizată ca urmare a multiplelor sesizări adresate atât Ministerului Sănătății, cât și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, de către asociații de părinți ai copiilor diagnosticați cu afecțiuni genetice grave, precum Sindrom Down, fibroza chistică, epidermoliza buloasă. Astfel, în urma aprobării actului normativ de astăzi, au fost modificate și completate criteriile pentru încadrarea în grad de handicap grav a următorelor afecțiuni din categoria bolilor genetice, respectiv Sindrom Down, fibroza chistică și epidermoliza buloasă, astfel încât să fie menținute drepturile pe care acești copii le-au obțiunut anterior.'

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Mărturia impresionantă a Adelei Chirică, o mamă capabilă să anuleze un ordin de ministru pentru drepturile copilului ei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete