Activități de pe Facebook pe care le poți face cu cel mic acasă

Joacă sau școală, timp pentru activități culturale sau timp petrecut în familie? Într-o perioadă în care totul se întâmplă de acasă, iar programul cu care eram obișnuiți nu se mai potrivește noului mod în care trebuie să ne petrecem timpul, alegerea activităților de care să ne bucurăm alături de cei mici devine o provocare mai mare decât oricând.

Când totul pare să se întâmple în același timp și în același loc, nu e surprinzător că ajungem să ne întrebăm dacă folosim tot acest timp în care #stămacasă în cel mai bun mod. Iar cuvântul cheie în depășirea acesteia provocări este … rutina.

Formarea unei noi rutine sănătoase pentru noi și pentru cei mici, adaptate zilelor în care #stămacasă, este extrem de importantă pentru păstrarea echilibrului și sănătății fizice și emoționale.

Activități de pe Facebook pe care le poți face cu cel mic acasă

Primul și probabil cel mai important pas spre o rutină sănătoasă este organizarea unui program potrivit familiei tale, ca să includă timp pentru toate lucrurile importante pentru voi, de la joacă, la activități educative, și care să lase loc și spontaneității și noilor idei.

Iar dacă te întrebi ce activități poți include în acesta, răspunsul este simplu – intră pe Facebook, descoperă inițiativele online create special pentru a ne ajuta să depășim această perioada și alege-le pe cele potrivite și familiei tale.

Dacă deja vă este dor să vedeți o piesă de teatru, vă veți bucura să aflați că teatre din toată țara, precum Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu și Teatrul Țăndărică din București, transmit live pe Facebook unele dintre cele mai iubite spectacole.

Alte activități culturale pentru cei mici sunt aduse în casele noastre de Opera Comică pentru Copii și Biblioteca Metropolitană București.

Așa cum ne-a obișnuit, Bianca Mereuță se asigură și în această perioadă că nu ducem lipsă de idei când vine vorba de activitățile pe care le desfășurăm cu cei mici.

În grupul ei de Facebook, Ce le citim copiilor, ne-a pregătit liste cu activități pe care copiii le pot desfășura în casă fie singuri, fie în familie și multe recomandări de lectură.

Tot pentru timpul dedicat poveștilor, vă recomandăm cu drag să le ascultați pe cele citite live pe Facebook de Dana Rogoz și pe cele de pe pagina librăriei Asteroidul B612.

Dacă adăugăm în program și setul de ilustrații numai bune de colorat de către copii pe care Mădălina Andronic îl pune la dispoziția părinților, deja programul începe să prindă contur.

Acestea sunt doar câteva dintre inițiativele create în ultimele zile pe Facebook care te pot inspira pentru următoarea activitate pe care o vei propune celor mici.

Resursele de pe platformă sunt folosite zilele acestea în moduri noi și surprinzătoare, pentru a le permite comunităților și business-urile mici și medii să își adapteze activitatea la condițiile actuale și să rămână aproape unii de ceilalți.

Pentru a le mulțumi celor care transformă resurse de pe platformele sale în instrumente care aduc un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19, Facebook își propune să promoveze cele mai interesante inițiative create de utilizatorii din România – de  la grupuri locale care vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, la ședințe live de Yoga și Pilates sau idei de activități pentru părinți și copii.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vremea de Paște: Temperaturile vor crește semnificativ în toată țara

Profită de timpul petrecut acum acasă pentru a-ți învăța copilul bunele maniere

Două site-uri pentru copii de unde pot învăța lucruri interesante de acasă

Cum iti faci Facebook Avatar: poză de profil din desene animate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie