Acțiune fără precedent a medicilor rezidenți din Timișoara: „Vom sta de vorbă cu oamenii”

Medicii din România au ajuns la capătul puterilor în lupta pe care o duc zilnic cu numeroasele cazuri grave care ajung pe secția Terapie Intensivă din cauza infecției cu Covid-19. Câțiva rezidenți de la Spitalul „Victor Babeș' din Timișoara au anunțat miercuri, 10 octombrie, că vor merge pe străzi pentru a le explica oamenilor importanța vaccinului în aceste vremuri tulburi.

Într-o postare pe Facebook, cadrele medicale descriu ceea ce văd zilnic la Terapie Intensivă și susțin că cei care ajung în stare gravă n-au înțeles până acum cât de important este vaccinul, dar și purtatul măștii și distanțarea socială.

„Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze?

De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai facut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia.

Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta', au postat medicii de la Spitalul Victor Babeș pe Facebook.

Medicii rezidenți din Timișoara au transmis că vor merge pe stradă pentru a sta de vorbă cu oamenii față în față și să le răspundă acestora la întrebările care îi împiedică să se vaccineze.

„Vom sta de vorbă cu timișorenii, le vom împărtași din experiența noastră din spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse', au spus medicii.

Astfel că, începând de joi, 11 noiembrie, specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș' vor încercă stăbată cât mai multe zone pentru a-i lămuri pe cetățeni „că este esențial să se vaccineze și să nu plece urechea la dezinformările practicate de antivacciniști, în special în mediul online', scrie Mediafax, citat de observatornews.ro.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri