A fost inaugurată cea mai frumoasă clădire din lume: este uluitoare!

Cea mai frumoasă clădire din lume a fost inaugurată în luna februarie. Clădirea se află în Dubai și este un punct de reper științific pentru întreaga lume. Este o platformă nemaivăzută până acum, unică în lume, bazată pe proiecția viitorului în toate sectoarele științifice, de sustenabilitate a vieții pe pământ și de conservare a speciilor.

#ceamaifrumoasaconstructiedinlume

MOTF-Exterior-7SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Muzeul Viitorului este o icoană arhitecturală și un plus semnificativ pentru lumea științei, arhitecturii și artei. De la inaugurare, construcția a fost clasificată ca fiind una dintre cele mai frumoase clădiri de pe Pământ. Gândit ca un hub pentru mișcarea intelectuală, muzeul explorează și anticipează schimbările viitoare în domeniile științei, tehnologiei, biodiversității și își propune să pună în valoare cercetarea și descoperirile științifice din toate domeniile.

Cel mai nou concept de muzeu din lume
Conținutul și exponatele sale vor fi în mod constant reînnoite, îmbunătățite și îmbogățite cu cele mai recente realizări tehnologice și descoperiri științifice globale. Va fi un incubator pentru vizionarii din întreaga lume. Un centru pentru talente și genii atât la nivel regional, cât și mondial, muzeul fiind gândit ca un laborator atotcuprinzător pentru tehnologiile, ideile și orașele viitorului.

Cea mai frumoasă clădire din lume: valoarea arhitecturală a muzeului

Muzeul Viitorului este descris ca fiind „cea mai frumoasă clădire de pe Pământ.' Ajungând la o înălțime de 77 de metri, cu șapte etaje în interior și fără piloni interni, construcția în sine este un miracol ingineresc.
Muzeul este un model de sustenabilitate. Întreaga suprafață a clădirii este realizată dintr-o sticlă specială, fabricată cu ajutorul noilor tehnologii pentru a îmbunătăți calitatea izolației termice interioare și exterioare.
Fațada clădirii se întinde pe o suprafață de 17.600 de metri pătrați. Realizate din oțel inoxidabil, panourile fațadei au fost produse cu ajutorul unor brațe robotizate automate. Designul muzeului aduce un omagiu tehnologiei digitale, prin cele 1024 de panouri care acoperă fațada sa.
Numărul specific de panouri reprezintă un kilobyte: o unitate de bază a sistemului de stocare a informațiilor digitale al computerelor.
Fiecare kilobyte este egal cu 1024 de octeți sau 1024 de simboluri sau caractere. Fațada muzeului este iluminată de 14 mii de metri de LED-uri programabile. Alcătuit din citate scrise de Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Muzeul Viitorului este singura clădire din lume care este acoperită în întregime cu caligrafie arabă.

Viziunea artistică a Muzeului

Cu conotații simbolice, artistice și filozofice, Muzeul Viitorului este un imens simbol inspirațional și artistic. Designul exterior al muzeului formează un ochi uman, care reprezintă cunoștințele la care suntem martori astăzi și se referă la viziunea viitorului. Muzeul este ochiul care vede ziua de mâine. Vidul din inima structurii reprezintă necunoscutul pe care căutăm să îl descoperim, deoarece acesta este viitorul pe care îl vom atinge. Platoul verde, care adăpostește Muzeul Viitorului, reprezintă stabilitatea și forța experienței inspirate a Emiratelor. Viitorul nu are nicio valoare dacă nu pornește de la istorie. Caligrafia arabă de pe fațada muzeului are o valoare artistică semnificativă. Ea se distinge prin frumusețea excepțională a literelor sale, ceea ce o face să fie cea mai bogată din punct de vedere estetic și cea mai adaptabilă dintre limbile lumii. Caligrafia arabă reprezintă viziunea filozofică a acestui edificiu al cunoașterii, care vine în concordanță cu trei citate inspiraționale ale Șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum:
„S-ar putea să nu trăim sute de ani, dar produsele creativității noastre pot lăsa o moștenire mult timp după ce noi nu mai suntem.'
„Viitorul aparține celor care pot să și-l imagineze, să îl proiecteze și să îl execute. Nu este ceva ce aștepți, ci mai degrabă ce creezi.'
„Inovația nu este un lux intelectual. Este secretul din spatele evoluției și întineririi națiunilor și a oamenilor.'

Ce experiențe va oferi Muzeul Viitorului vizitatorilor săi?

Muzeul utilizează cele mai recente tehnologii de realitate virtuală și augmentată, analiza de date mari, inteligența artificială și interacțiunea om-mașină. Acesta va oferi vizitatorilor experiențe captivante care vor răspunde la multe întrebări legate de viitorul oamenilor, al orașelor, al societăților, al vieții în spațiul cosmic și în alte galaxii. Muzeul include, de asemenea, o platformă de expunere și testare a inovațiilor celor mai importante companii de tehnologie din lume. Un loc pentru parteneriate cu marile universități și institute de cercetare internaționale.

Foto: Dubai Turism

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber