A apărut revista Avantaje ediția de octombrie 2022

Editorial semnat de Florentina Mușat, redactor șef Avantaje

Mi se întâmplă din ce în ce mai des să fiu atentă la podcasturile unde sunt invitați psihoterapeuți. Din discuții, unele care nu mă privesc neapărat, se ivește brusc, câteodată, o cheie, o soluție ca la matematică, și cu ea rezolv chestiuni interioare dificile, paralizante. Mă regăsesc în multe din problemele discutate de acești oameni. Voi nu? Întrebarea pe care mi-o pun câteodată este dacă nu cumva îmi convine de minune să-mi arog disfuncții mentale doar ca să bifez că le am pe toate, să nu-mi scape nimic. La pagina 68 veți găsi un material excelent structurat și detaliat despre paranoia.
Paranoia nu este simpla manie a persecuției, ci este un întreg sistem de gândire creat pe o sensibilitate exacerbată.' Exact. Cunoaștem. Generația mea, cei născuți în anii ‘70, educați în anii ‘80, școliți în anii ‘90 și desăvârșiți în noul mileniu NU știe să refuze. E rușine să refuzi omu‘, nu se cade, ce-o să zică lumea? La pagina 80 avem un material despre consecințele' refuzului de a mulțumi pe toată lumea. Este un exercițiu care se învață în timp… Avantajele sunt multiple, merită încercat.
Dosarul Special l-am dedicat celor care răcesc, în fiecare an, în această perioadă. Sunt oameni care au un ceas intern cu senzori care simt toamna. Când se desfrunzesc copacii și temperaturile scad treptat, armata acestor oameni, dezertează. Am pregătit pentru ei cocktailul care îi ajută să treacă mai ușor peste lunile de tranziție. În mod normal, păstrând tradiția ultimilor ani, ediția lunii octombrie era dedicată în proporție covârșitoare cancerului de sân. Avem și de această dată materiale dedicate acestei cumplite boli care încă decimează femeile. În așteptarea unui adevărat program național de screening pentru depistarea precoce a acestui flagel, noi, presa avem datoria să tragem zeci de semnale de alarmă pentru a nu lăsa cancerul de sân să câștige războiul. Am pierdut, de-a lungul anilor, zeci de bătălii, dar am certitudinea că Ministerul Sănătății nu va permite să nu se implice mai activ. Și dacă ați ști că un simplu examen ecografic v-ar putea salva viața, v-ați duce mâine să-i spuneți medicului de familie că vreți o examinare amănunțită a sânilor?
Pe copertă vă zâmbește ghiduș o fată frumoasă cu un supergadget în mână. Laura, într-un moment de mare sinceritate, ne spune simplu, ca o adiere, că cea mai mare frică a mea este teama de abandon și de a nu fi suficientă.' Bine-ai venit în Club, Laura Mușuroaea! Muncim împreună la astea și vom face eforturi până la capăt să scăpăm de tarele unor drame pitite adânc în suflet, dar învingătoare în oricare domeniu pornim la drum…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Revista