A apărut revista Avantaje ediția de DECEMBRIE 2024
În tăcerea nopții când lumina stelelor se strecoară prin ferestre, oare și gândurile voastre zboară spre infinit, aiurea, fără început și fără sfârșit? Oare ați simțit vreodată prezența tainică și plină de lumină a îngerilor? Se spune că-i avem lângă noi de când ne știm ființe pe pământ și că sunt cu noi ca să ne ofere speranță și alinare. Dar și voi vedeți cum a ajuns lumea aceasta în care trăim, nu-i așa? Despre ce credeți că am dezbătut în Dosarul special al lunii decembrie?
DOSAR SPECIAL
În creștinism, islam și iudaism, îngerii păzitori sunt considerați ființe spirituale care veghează asupra oamenilor, oferind protecție și ghidare divină. Mulți oameni cred că fiecare persoană are un înger păzitor care îi însoțește de-a lungul vieții, ajutându-i să navigheze prin dificultăți și pericole. Totuși, existența îngerilor păzitori este o chestiune de credință personală. Pentru unii, aceste ființe spirituale oferă o sursă de speranță și alinare, în timp ce pentru alții, ele reprezintă doar un mit frumos. Indiferent de perspectiva ta, este important să găsești propriile surse de încredere și protecție, fie că acestea sunt spirituale, filosofice sau practice.lații
Relații
-Te pregătești pentru o noapte plină de pasiune, dar – dezamăgire! – el își dorește doar un somn liniștit. Sau viceversa. Care e secretul sincronizării?
– Cum să te descurci cu „fosta'? Odată, el a iubit o altă femeie. Dacă au copii, vor păstra legătura. Te vei descurca cu acest trecut, tu, cea din viața lui de acum, când cealaltă e prezentă?
Nutriție
Spiritul sărbătorilor de iarnă se regăsește nu doar în bucuria de a oferi cadouri, ci și în plăcerea de a reuni familia și prietenii în jurul unei mese festive, pline de preparate alese cu grijă. Cu toate acestea, pentru a menține un echilibru alimentar, este esențial să ne bucurăm de aceste bunătăți cu moderație și să alegem o combinație potrivită între gust și sănătate.
Turism
Călătorind de-a lungul coastei de vest a țării, întinsă de la Marea Egee până la Mediterană, poți descoperi cele mai frumoase comori antice din lume, care aduc la viață mituri și legende. Unele dintre aceste situri arheologice sunt deschise vizitatorilor până la miezul nopții, astfel încât mai multe persoane să descopere bogata moștenire a Turciei. Presărată cu orașe antice de neratat, această regiune amplasată de-a lungul apelor cristaline ale Mării Egee și Mediteranei invită, de asemenea, oaspeții să se bucure de tradițiile culinare unice, elemente de bază ale dietei mediteraneene.
Psiho
– Cum comunicăm atunci când suntem într-o relație conflictuală? Dacă ai ajuns să fii într-o relație conflictuală, asta indică faptul că între tine și persoana cu care te afli în conflict există deja o comunicare deficitară, și, probabil, nu de ieri, de azi, ci de ceva vreme.
– Norocul este un dar? Oare norocul este un dar cu care te naști? Să fie doar meritul sorții sau poți învăța să fii norocoasă? S-ar putea ca afirmația care urmează să pară surprinzătoare pentru unii, dar viața nu înseamnă doar șansă…
Ezoteric
Lumânările sunt printre cele mai vechi și mai accesibile instrumente magice. De-a lungul timpului, ele au fost folosite în aproape toate tradițiile spirituale, fiind considerate sacre și puternice pentru conectarea cu energia universală. Flacăra unei lumânări simbolizează energia vie, reprezentând călăuzirea divină și, în același timp, intențiile noastre. În ritualurile moderne, lumânările ne oferă un punct de focalizare și de manifestare. Aprinderea unei lumânări înseamnă mai mult decât un simplu gest – ea deschide un spațiu sacru în care intențiile devin vibrante și puternice.
Sănătate
Ai putea fi anorexică și să nu știi: este greu să crezi că eşti anorexică, atâta timp cât vezi la TV şi în reviste modele de top şi actriţe celebre anorexice apreciate pentru felul în care arată. Cu toţii ne raportăm, mai mult sau mai puţin, la trendurile actuale, chiar şi în ceea ce priveşte propriul look. Dacă am fi trăit în urmă cu câteva sute de ani, ne-am fi dorit, probabil, să avem forme pline, bine conturate, care adesea frizau excesul de greutate (vezi epoca barocă şi nudurile rubensiene).