9 lucruri uimitoare despre banane

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase și acum le poți cumpăra de aproape pretutindeni, au numeroase beneficii pentru starea ta de bine. Puțini știu următoarele lucruri uimitoare despre banane:

femeie-banana

foto femeie mâncând banană via Shutterstock

Te ajută să te concentrezi

Atunci când ești obosită și nu te poți concentra asupra muncii tale, poți mânca o banană. Este bogată în potasiu, ce te va ajuta să te concentrezi fără probleme.

Banane înainte să mergi la sală

Este sănătos și important să faci sport în mod regulat. Fie că ești un sportiv de performanță sau pur și simplu faci mișcare ca să te menții, bananele sunt foarte bune de consumat înainte. Dacă mănânci două fructe, vei avea destulă energie pentru o sesiune de sport de 90 de minute.

Cel mai bun medicament împotriva depresiei

Deoarece fructele conțin o proteină numită triptofan – ce este procesată în serotonină – te pot ajuta să combați depresia. Serotonina te ajută să te relaxezi și îți îmbunătățește starea de spirit.

Bananele reglează zahărul din sânge

Deoarece bananele conțin și vitamina B6, îți pot regla nivelul de glucoză din sânge. Trebuie doar să le mănânci în mod regulat – fie ca gustare, fie ca parte dintr-un mic dejun copios. Mai mult de atât, vitamina B6 este bună în lupta cu stresul – ajută la calmarea nervilor și anxietății.

Te scapă de refluxul gastric

Bananele au un efect benefic asupra stomacului tău: pot ușura arsurile stomacului și refluxul gastric pentru că sunt anti-acide. De aceea persoanele care suferă de gastrită pot mânca banane fără probleme.

Bananele scad riscul accidentului vascular

Pentru că sunt bogate în potasiu și conțin doar puțin natriu, le poți mânca fără probleme, pentru a scade riscul accidentelor vasculare. De asemenea, bananele pot fi folosite ca adjuvant în tratarea hipertensiunii.

Pot ține locul laxativelor

Conțin foarte multe fibre, așa că ai nevoie doar să mănânci banane când ești constipată și să nu mai recurgi la laxative. Mâncate în mod regulat, pot regla tranzitul intestinal.

Tratezi ciupiturile de insecte cu coaja de banană

De fiecare dată când te ciupește vreo insectă și te mănâncă pielea, este de ajuns să îți freci un pic zona cu o coajă de banană (cu partea interioară), iar mâncărimile vor dispărea.

Cel mai bun aliment împotriva mahmurelii

După o noapte în care ai abuzat un pic cam tare de alcool, ziua următoare te vei simți fresh și mult mai bine – fără dureri de cap, fără amețeli sau stări de vomă – dacă mănânci o banană sau două.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate