8 fotografii uimitoare cu minuni din natură

Într-o lume în care suntem înconjurați de ecrane și gadgeturi, a ne face timp să ne deconectăm și să ieșim afară în aer liber poate face minuni pentru reducerea stresului. Natura are un efect calmant asupra creierului nostru, chiar dacă ieșim afară timp de cinci minute în fiecare zi. În plus, exercițiile în aer liber, cum ar fi mersul la plimbare, drumețiile, joggingul, ajută la buna funcționare a inimii, reducând totodată nivelul de stres.

Dacă am fi atenți la minunile care se întâmplă afară în natură, am conștientiza diferit viața. Din păcate, suntem atât de absorbiți de problemele și angoasele personale, încât nu mai vedem adevăratul spectacol al naturii de lângă noi.

Unele din multele beneficii ale naturii pentru sănătate se datorează faptului că oamenii devin mai activi când sunt afară.

Dar cercetările arată că chiar și când stai pe loc în natură (termenul japonez se numește „scăldat în pădure”) poate îmbunătăți sănătatea.

Dacă am putea să ne rupem de stresul cotidian și să privim natura, lucrurile și obiectele de lângă noi cu alți ochi, mai relaxați, mai atenți, mai focusați, am putea descoperi adevăratele minuni care se ascund privirii.

Natura oferă, gratis, o pauză de la orele obositoare de „atenție direcționată' foarte solicitante mental – timpul petrecut concentrat pe munca noastră, pe ecranul computerului nostru sau conducând.

Studiile arată că 15 și 20 de minute pe zi de stat la soare va permite organismului să producă vitamina D, care ajută la întărirea oaselor și la reducerea riscului de cancer, diabet de tip 1 și scleroză multiplă.

Mai mult, cercetările au arătat că ieșirea în aer liber poate ajuta la creșterea sistemului imunitar. 

Foto: Bored Panda

Citește și:

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc' câștigă Ursul de Aur la Berlinale


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber