6 moduri în care bărbaţii îşi rănesc soţiile (fără să vrea)

Psihologii care au cupluri în terapie spun că rareori trece o săptămână fără ca un bărbat să nu facă sau să nu spună ceva care o răneşte pe soţia lui.

Nu vorbim aici despre violenţa domestică, ci despre multele şi micile (marile) lucruri care le rănesc pe femei şi pe care rareori partenerii le conştientizează.

Te critică des (şi nu neapărat direct)

Tu te pregăteşti sufleteşte să probezi costumul de baie, pentru că urmează să plecaţi într-o vacanţă, iar el trece pe lângă tine, te ciupeşte drăgăstos în zona taliei şi remarcă nevinovat (?) – ”Ar trebui să avem grijă ce mâncăm la italienii ăştia: pastele îngraşă tare!” Traducerea ta: ”Eşti grasă şi urâtă”.

Dacă în săptămâna următoare îl anunţi că te vei duce la sală, este posibil să te trezeşti cu o remarcă de genul – ”De ce, pufuleţ (pisicuţa, iubi sau cum te mai alintă el), te-ai plictisit de campionatul de shopping şi vrei să devii campioană la fitness sau ceva?”

Spusă, fireşte, pe un ton glumeţ, care ţie nu îţi pică bine..

Nu acordă atenţie ideilor tale

Un vechi banc spunea ”Când un bărbat deschide portiera maşinii pentru o femeie, una dintre cele două e nouă”. Un sâmbure de adevăr există aici. După câţiva ani de relaţie, pare că singura cale de a-i capta interesul este să te transformi în televizor…

O femeie este profund afectată de lipsa de atenţie a soţului, pe care o traduce prin lipsă de interes pentru problemele ei. Pentru mulţi bărbaţi însă, uitatul la televizor este o modalitate de decompresie, după o zi grea.

Citeşte tot aici

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie