6 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când mergi la o reuniune cu oameni cu care nu te-ai mai văzut de ani de zile

S-au împlinit deja 15 sau 20 de ani de la terminarea liceului sau a facultății? Cea mai bună prietenă din adolescență revine în țară după ani de zile și organizează o reuniune a găștii din studenție? Sau colegii de la primul job pe care l-ai avut vor să vă revedeți într-un weekend, într-o stațiune montană. Întâlnirile după ani și ani pot fi un motiv în plus de stres și multe dintre noi suntem înclinate să refuzăm participarea.

Motivul este unul simplu: ne punem prea multe întrebări. De la „cu ce o să mă îmbrac?' până la „va veni și fostul meu iubit, cu care nu am încheiat practic niciodată relația?' și chiar „nu m-am căsătorit până acum, ce vor spune celelalte?'. Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să lași deoparte aceste întrebări și să te pregătești de petrecere.

Pentru că nu contează toate detaliile de mai sus, contează doar revederea cu persoane care, la un moment dat în viață, au fost aproape de tine, alături de care ai trecut prin momente frumoase și de care te leagă amintiri minunate. Contează să te simți bine cu tine însăți, în mijlocul celorlalți. Iată cum poți să faci asta, cu un efort cât mai mic.

1. Lasă amintirile neplăcute acasă

Dacă vrei să mergi la reuniune doar ca să plăteşti poliţe vechi de zeci de ani sau cu gândul la întâmplări neplăcute petrecute în trecut, este mai bine să rămâi acasă. La fel și dacă gândul tău e să pregătești înțepături noi pentru o veche rivală. O reuniune e un moment bun să te reîntâlneşti cu oameni dragi, să afli cum s-au schimbat și de ce, să petreci ca în tinereţe, până la ziuă, şi să depănaţi amintiri care îţi vor aduce zâmbetul pe buze, nu încruntare şi inimă rea.

2. Mergi însoțită

Una dintre cele mai neplăcute experienţe pe care le poţi avea la o astfel de reuniune este să te simţi lăsată deoparte. Stai singură la masă, pentru că nu-i mai recunoşti pe ceilalţi sau, pur şi simplu, te-ai schimbat prea mult în aceşti ani şi nu te mai leagă nimic de foştii colegi. Poţi ocoli de la bun început starea asta dacă mergi însoţită. De soţul tău, de partenerul de viaţă sau poţi chiar stabili cu o veche prietenă să mergeţi împreună la reuniune.

3. Fă-te remarcată din primul moment

Mergi la câteva sesiuni de fitness, ia cursuri de yoga, îmbracă acea rochie care vine perfect pe tine și care-ți scoate atuurile în evidență, poartă tocuri înalte și rezervă-ți timp și pentru coafor. Dacă ești fumătoare, renunță la țigările obișnuite în favoarea unui dispozitiv IQOS. Scapi de scrum și de mirosul neplăcut de ars, respirația ta va rămâne mereu proaspătă și, în plus, le vei arăta celorlalți că nu te temi să faci schimbări în viața ta.

4. Adoptă o atitudine pozitivă

„De ce să merg, să le văd pe toate cum se laudă cu viața lor perfectă, cu realizările și cu cei patru-cinci copii pe care i-au făcut până acum?' Poate ți-a trecut gândul ăsta prin minte, dar să știi că nu există o rețetă universală a fericirii. Gândește pozitiv și nu da înapoi, chiar dacă viața ta nu a urmat traseul pe care ți-l imaginai în urmă cu 20 de ani. Trăim experiențe unice și cu siguranță toată lumea are regrete, chiar dacă nu le arată sau le ascunde în spatele „perfecțiunii'.

5. Participă la toate conversațiile

Se întâmplă uneori să nu-ți găsești cuvintele sau să nu știi ce să discuți cu o prietenă pe care o vezi aproape zilnic, așa că nu e de mirare dacă ți se va întâmpla asta și cu oameni pe care nu i-ai mai întâlnit de zeci de ani. Cu toate astea, e bine să depui un minim de efort și să încerci măcar să participi la toate discuțiile din jurul tău. Nu știi ce prietenii se leagă sau ce lucruri noi mai afli și, în plus, te va face să intri mai repede în atmosfera de petrecere.

6. Arată că te-ai schimbat

E greu să spui despre tine că ești aceeași femeie de acum un an, pentru că experiențele de viață ne schimbă chiar fără să ne dăm seama. Așa că nu trebuie să te îmbraci sau să te porți ca acum 20 de ani, să spui aceleași glume sau să ascunzi unele lucruri despre tine, lucruri pe care le-ai descoperit în tot timpul care a trecut. Arată-le celorlalți că te-ai schimbat, nu e nimic rău în asta.

În orice caz, oamenii care contează pentru tine nu se vor gândi cu ce ești îmbrăcată la reuniune, ce mărime ai la rochie sau cu ce mașină ai ajuns la petrecere. Vor fi doar bucuroși să te vadă și să te aibă aproape. Iar ceilalți… Ei bine, ceilalți pot să rămână cu ce concluzii vor ei, nu sunt relevante.

Cel mai important lucru este să-ți păstrezi starea de spirit, să te distrezi, să te bucuri de reuniune și să reiei legăturile cu oamenii care, la un moment dat în viață, au fost cei mai apropiați de tine.

Sursa foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse