6 lucruri la care mai poți folosi ața dentară

Ața dentară este foarte bună de folosit în casă. Desigur, în mod normal ai folosi-o ca să scoți resturile alimentare dintre dinți și măsele, însă câteva persoane i-au descoperit și alte întrebuințări. Iată șase dintre acestea:

ata-dentara

foto femeie cu ață dentară Shutterstock

Ața dentară ca sfoara de bucătărie

Atunci când vrei să faci o ruladă delicioasă de carne, la cuptor, însă straturile nu vor să stea legate, atunci poți folosi ața dentară (nearomată) să le împreunezi. Desigur, atunci când sfoara alimentară îți lipsește din bucătărie.

Pune verdețuri la uscat cu ață dentară

Ața dentară este destul de subțire cât să poți lega codițe de verdețuri fără probleme, dar și destul de rezistentă încât să atârni de ea și ceva mai greu – cum ar fi un mănunchi mare de ardei iuți pe care vrei să-i usuci.

Tai torturi, mămăligă și brânzeturi moi

Mai ții minte cum folosea bunica ața ca să taie mămăliga? Mămăliga se taie foarte ușor, însă un tort sau o brânză se taie mai greu cu o ață simplă. Ca să tai un tort, pur și simplu rupe o bucată de ață dentară un pic mai lungă decât diametrul tortului și ținând ața de ambele capete, o treci vertical prin desert. Poți tăia astfel felii egale, fără prea mult efort.

Dezlipești fursecurile din tavă

Mai ales când faci fursecuri – dar și alte tipuri de prăjiturele sau pateuri – există posibilitatea ca acestea să se lipească de tavă dacă nu folosești hârtie de copt. Trebuie doar să treci ața dentară pe sub ele, cu grijă, și nu se vor mai rupe ca atunci când încerci să le dezlipești cu o spatulă.

Sfoară pentru rufe din ață dentară

Când pleci în concediu și stai la un hotel (sau oriunde unde ai și un balcon al tău) nu ai întotdeauna unde să îți agăți hainele la uscat în caz de nevoie. Ața dentară este rezitentă, așa că o poți folosi să atârni de ea 2-3 articole vestimentare puse la uscat.

Scoți inelul blocat pe deget cu ață dentară

O variantă să scoți un inel blocat pe deget este să îți unghi degetul cu săpun, ca inelul să alunece mai ușor de pe el. O altă variantă este să îți îmbraci degetul strâns în ață dentară și vei putea da jos inelul foarte ușor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse