6 greșeli de igienă pe care le faci și tu în baie

Baia nu se numără printre cele mai igienice locuri dintr-o locuință, de aceea este foarte important să faci curat în mod regulat și să ai în vedere câteva reguli importante. Află care sunt cele 5 greșeli pe care le faci și tu în baie:

igiena-toaleta

 foto igienă în toaletă via Shutterstock

Nu lași capacul jos când tragi apa

Potrivit oamenilor de știință, atunci când tragi apa la vasul de toaletă, particule și bacterii sunt pulverizate peste tot în aer, în sala de baie. Informațiile nu sunt noi, însă prea puțini oameni nu iau în seamă acest lucru – de aceea este important ca de fiecare dată când tragi apa să lași jos capacul de toaletă. Este cu atât mai mult indicat să faci asta dacă ai o baie mică.

Ții periuțele de dinți și fardurile pe raftul de la oglindă

Greșeala aceasta este legată și de cea prezentată anterior – că nu lași jos capacul de toaletă – , dar nu doar atât! În baie este mai multă umezeală decât în restul casei, iar umezeala este un factor benefic înmulțirii bacteriilor. Pe cât putință ține periuțele de dinți departe de vasul de toaletă – trebuie ținute într-un loc răcoros și uscat. Iar cât despre farduri, mai bine nu le ține în baie deloc, pentru că se pot umple de bacterii pe care le pui mai apoi pe față.

Nu arunci buretele de baie când e cazul

Buretele cu care te speli este un pericol pentru sănătatea ta dacă îl folosești prea mult timp. Chiar dacă încerci să îl storci bine după fiecare folosire, ideal ar fi să îl pui la uscat, într-un loc răcoros, aerisit (de exemplu, pe balcon) și să nu îl ții în baie decât atunci când îl folosești. Buretele a fost făcut în așa fel încât să rețină apa și săpunul când te speli, iar umezeala care rămâne după baie este un mediu propice dezvoltării bacteriilor.

Îți lași prosoapele la uscat în cuier

Multe persoane își lasă prosoapele la uscat în cuier, în baie, după folosire. Nu este un lucru bun tot din cauza umezelii, ce poate duce la dezvoltarea bacteriilor și chiar a mucegaiului. Dacă nu îți pui prosopul la spălat după fiecare folosire, măcar lasă-l la uscat pe uscător sau pe sârmă.

Nu cureți perdeaua de baie

O altă greșeală pe care o facem cu toții în baie este să nu curățăm perdeaua de baie cel puțin o dată la câteva zile. De fiecare dată când faci duș, pe perdea rămân reziduuri, ce în timp pot atrage mucegaiul sau diferite tipuri de fungi, nocivi pentru sănătatea ta. După fiecare duș este indicat să intinzi perdeaua cât mai bine, s-o clătești și s-o lași la uscat întinsă, nu strânsă într-o parte.

Iei telefonul cu tine la baie? Greșit!

Cu siguranță ai mers și tu la toaletă și au luat telefonul după tine, poate să mai dai un mesaj în timp ce stai pe vasul de toaletă sau să te joci pe telefon. Ei bine, chiar dacă te speli pe mâini după ce mergi la baie, bacteriile tot rămân pe telefon, pentru că sigur nu-l dezinfectezi și pe el. Mai mult de atât, potrivit unui studiu din 2011, 16% din telefoanele mobile sunt pline de materii fecale, pentru că proprietarii nu le dezinfectează în mod regulat. Așadar nu mai face greșeala aceasta de igienă în baie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate