500 de euro pentru copiii născuţi după 9 februarie 2011

educatie

Noutăţi în valoare de 500 de euro. Veste mare pentru părinţii ai căror copii s-au născut după data de 9 februarie 2011. Conform articolului 356 din Legea Nr. 1/2011 numită Legea educației naționale, toţii copiii români care s-au născut după această dată vor fi ajutaţi de stat cu o sumă de 500 euro, echivalată în lei. Atenţie – aceştia vor intra în posesia sumei doar la împlinirea vârstei de 16 ani.

Acest proiect a fost gândit pentru a-i ajuta pe copii în procesul educaţional.

Potrivit realitatea.net, această sumă ar fi trebuit să fie acordată acum trei ani, adică în anul 2013, însă termenul a fost amânat până la sfârşitul lui 2016. Aşadar, dacă nu se va decide din nou punerea în vigoare, tinerii urmează să beneficieze curând de aceşti bani doriţi a fi pentru educaţia lor.

Citeşte şi De la 1 ianuarie 2017, alocaţia ar putea ajunge la 450 de lei

500 de euro pentru fiecare copil născut după 9 februarie 2011

Statul român s-a angajat să acorde, în scop educațional, 500 de euro pentru fiecare copil născut, după data intrării în vigoare a Legii educației naționale nr. 1/2011, adică după 9 februarie 2011.

Potrivit acestei legi, suma echivalentă în lei a 500 de euro se va depune într-un cont de depozit, cu titlul de cont pentru educaţie permanentă. Acest cont va fi deschis  de unul dintre părinţi  la Trezoreria Statului pe numele copilului, sau de împuternicitul lor ori de reprezentantul legal al copilului, făcând dovada certificatului de naştere al copilului. În acest cont deschis pentru a susţine financiar educaţia copilului, părinţii pot depune şi alte sume din venitul lor sau pot direcţiona un procent de până la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii.

Citeşte şi Noua programă ne dezvăluie că elevii români vor învăţa mai puţin

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro