5 moduri în care poți folosi coaja de portocală

5 moduri în care poți folosi coaja de portocală

Odată ce ai curățat o portocală te bucuri de fructul gustos și plin de vitamine. Un alt lucru pe care îl poți face este să nu mai arunci cojile la gunoi ci să le folosești. Iată 5 moduri:

coaja-portocala

 foto coajă de portocală via Shutterstock

Cojile de portocală împrospătează aerul

Pune coaja de portocală pe o farfuriuță, apoi plaseaz-o pe aceasta în orice încăpere unde vrei să miroasă frumos, a portocale. Soluția aceasta este mai eficientă pentru încăperile mici, iar dacă vrei să parfumezi o cameră mai mare, poți folosi cojile de la două sau trei portocale.

Cureți geamurile cu cojile de portocală fierte

Poți fierbe cojile de la o portocală sau două și poți folosi apa în care le-ai fiert ca și lichid pentru geamuri. Curăță, nu lasă pete și miroase mai plăcut decât oțetul.

Poți neutraliza mirosurile cu coji de portocală

După ce le lași la deshidratat și după ce s-au uscat complet, pune coaja de portocală într-un săculeț de bumbac. Poți ține săculețul în dulap, între haine, în cămară sau în baie pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

Faci compost pentru flori din coaja de portocală

Dacă ești genul de persoană care reciclează, atunci folosește cojile de portocală. Aruncă-le în coșul în care strângi resturile pentru compost și lasă-le să fermenteze, apoi hrănește-ți florile din casă sau din grădină.

Cleanser pentru față din coji de portocală

Câteva femei susțin că sunt foarte bune cojile de portocală pentru curățarea tenului. Înainte de culcare, curăță-ți tenul cu o coajă de portocală proaspăt tăiată, iar după 15 minute, clătește-ți tenul cu apă călduță.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse