5 metode realiste pentru a economisi timp când ai o viață ocupată

5 metode realiste pentru a economisi timp când ai o viață ocupată

Atunci când ai o viață ocupată și ești mereu pe fugă, pare aproape imposibil să îți găsești timp pentru a face toate lucrurile pe care ți le dorești. Un job solicitant, obligațiile familiale, sarcinile pe care le ai de rezolvat și activitățile din gospodărie te pot aduce într-o rutină în care nu mai ai deloc timp pentru tine.

Cu toate acestea, există unele metode ingenioase prin care poți economisi timp și îți poți organiza mai bine programul, astfel încât să nu mai ai constant senzația că nu faci altceva decât să alergi dintr-o parte în alta. Iată câteva metode rapide și ușoare prin care îți poți îmbunătăți fiecare zi:

Gătește mâncare mai sănătoasă într-un timp mai scurt

Atunci când gătitul se transformă mai degrabă într-o datorie care nu îți face plăcere, îți ocupă foarte mult timp și îți consumă resursele de energie, nu doar că ai tendința de a mânca nesănătos, dar cheltui și mai mulți bani comandând pizza sau cumpărând alimente semipreparate. Unul dintre motivele invocate de multe persoane, atunci când sunt întrebate dacă și-ar dori să mănânce mai sănătos, este că nu au suficient timp pentru a-și găti.

Există însă numeroase ajutoare de nădejde în bucătărie, care nu numai că îți reduc considerabil timpul alocat gătitului, dar te scapă și de orice efort. Iar dacă pui în aplicare și câteva dintre aceste trucuri in bucatarie viața ta se va ușura instantaneu și vei reuși să mănânci mult mai sănătos ca până acum.

Fă sport zilnic, indiferent de programul tău

Sălile de fitness sunt deschise acum încă de la primele ore ale dimineții până seara târziu, astfel încât poți oricând să strecori un antrenament rapid în rutina ta zilnică. Nu e nevoie să stai cu orele în sala de fitness. Chiar și un antrenament scurt, de 30-45 de minute, poate face minuni nu numai pentru corpul tău, dar mai ales pentru nivelul de energie. Dacă îți faci un obicei din a merge la sală dimineața, vei observa că această rutină te va ajuta să îți începi ziua cu mai multă energie și să te concentrezi mai ușor. În plus, mersul la sala la prima oră te va ajuta să fii mai disciplinată cu timpul tău și să te simți mult mai productivă pentru restul zilei.

Curăță zilnic casa

Când ai un program încărcat, pare extrem de dificil să îți mai găsești timp și pentru a face curățenie în toată casa. Totuși, această sarcină nu trebuie să îți ocupe mereu foarte mult timp. Dimpotrivă, dacă îți rupi 15 minute zilnic pentru a face ordine în casă vei observa că pierzi mai puțin timp și depui mai puțin efort pentru curățenia generală. Bineînțeles, există și varianta în care poți angaja o menajeră care să se ocupe de toate lucrurile de care nu mai ai timp: ștergerea geamurilor, curățarea cuptorului, a fiecărui ungher din casă sau organizarea și curățarea dulapurilor din bucătărie.

Scapă de rutina drumului spre serviciu

Dacă petreci zilnic mult timp în trafic în drum spre serviciu și înapoi acasă, o soluție pentru ca timpul să treacă mai repede este să faci ceva util. Descarcă-ți o aplicație de limbi străine, un program de podcast-uri sau ia-ți o carte cu tine. Un astfel de obicei te poate ajuta să ajungi la serviciu cu mintea mai limpede și te scapă de rutina drumului spre job. Așa poți transforma mai mult de o oră zilnic în timp petrecut făcând ceva ce îți place cu adevărat.

Pregătește-ți îmbrăcămintea cu o seară înainte

Dimineața pierdem foarte mult timp încercând să ne decidem asupra unei ținute pentru serviciu sau căutând hainele potrivite în dulap. Chiar și câteva minute economisite dimineața pot face diferența între a pleca de acasă cu stomacul gol și un mic dejun sănătos, mâncat pe îndelete. Fă-ți un obicei din a-ți stabili cu o seară înainte ținutele pentru a doua zi, calcă hainele și pune-le pe un umeraș. Astfel, poți câștiga până la 30 de minute dimineața, timp pe care îl poți folosi pentru a nu mai sări peste prima masă a zilei.

(P) Articole realizat in colaborare cu Philips.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:PKpix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse