5 lucruri pe care nu știai că le poți face cu folia de aluminiu

Folia de aluminiu este folositoare în bucătărie, mai ales când vrei să îmbraci alimente pentru păstrare sau când coci ceva la cuptor și vrei să stea în suc propriu. Poți face mult mai multe cu acest 'instrument' ce n-ar trebui să lipsească din bucătăria niciunei gospodine:

folie-aluminiu

 foto folie de aluminiu via Shutterstock

Cureți argintăria cu folie de aluminiu în doar 15 minute

Îmbracă o găleată curată (recipientul trebuie să fie neapărat de plastic) cu folie de aluminiu pe dinăuntru (partea mai lucioasă la vedere) și apoi pune în găleată toate obiectele de metal și argint pe care vrei să le cureți. Ai grijă ca toate obiectele din găleată să atingă folia de aluminiu. Presară peste ele o jumătate de cană de sodă de rufe, apoi toarnă peste ele 3 litri și jumătate de apă fierbinte. Lasă la înmuiat 10-15 minute. Poți scoate obiectele din găleată (ar trebui să folosești mănuși de cauciuc) și clătește-le bine.

Freci vasele murdare

Când  alimente întărite sau arse pur și simplu refuză să fie curățate de pe oalele tale, chiar și după ce au stat la înmuiat, folosește folia de aluminiu. Fă o bilă cât palma ta din folie, apoi freacă oalele și vesela cu ea. Toate resturile se vor duce imediat.

Calci rufele mai repede

Folia de aluminiu reflectă căldura și te poți folosi de această proprietate când calci rufe: întinde o bucată de folie peste masa de călcat și calcă hainele direct pe ea. Procesul va fi mai rapid decât în mod normal.

Sperii păsările nedorite cu folie de aluminiu

Dacă te-ai săturat să te trezească păsărelele dis de dimineață sau nu vrei ca acestea să-ți mănânce fructele dintr-un pom, este de ajuns să atârni de crengile pomului câteva fâșii de folie de aluminiu. Acestea se vor speria și nu vor mai sta în copacul respectiv.

Faci o pâlnie

Când nu ai una la îndemână, folosește-te de folia de aluminiu să faci o pâlnie care se potrivește nevoilor tale. Îți ia doar câteva secunde, trebuie doar să faci un con din folie, apoi să-i dai ce formă vrei.

Pentru a-ți da seama cum să folosești folia de aluminiu, urmărește materialul video.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse