5 lucruri pe care le fac femeile inteligente după serviciu

Ce fac femeile inteligente după serviciu? Iată o întrebare interesantă cu cinci variante de răspuns pe care e bine să le afli și tu…

Unul dintre secretele succesului este să știi și când să te oprești și să îți reîncarci bateriile, astfel încât să reușești să duci o viață echilibrată, cât mai ferită de haos zilnic și stres. Și cum știm deja că stresul este printre cauzele principale ale apariției depresiei, anxietății sau bolilor cardiace, devine evident motivul pentru care ar trebui să încetinim și să ne bucurăm mai mult de timpul nostru liber.

Într-un articol publicat de Career Daily, mai multe femei de succes au mărturisit că pentru ele este foarte important nu numai timpul liber, dar mai ales modul în care îl petrec și au dezvăluit câteva dintre obiceiurile pe care le au după ce pleacă de la serviciu.

Evită să lucreze peste program

Sheryl Sandberg, CEO-ul Facebook și fondatoarea platformei Leanin.org, povestește că i-a luat ceva timp până când să învețe cum să nu se mai simtă vinovată atunci când pleacă de la lucru la terminarea programului și nu face ore suplimentare. Însă atunci când munca peste program a început să însemne mai puțin timp petrecut alături de familie, Sandberg și-a promis să ajungă zilnic la timp acasă, pentru a lua masa alături de cei dragi. Ea a dedicat pagini întregi acestui ritual în cartea sa, Lean In, în care vorbește despre provocările și obstacolele pe care le-a avut de depășit în calea ei spre succes.

Se relaxează după o zi stresantă

Relaxarea după o zi grea la serviciu este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta și pentru starea ta de spirit. Sportul, timpul petrecut în aer liber sau în compania celor dragi sunt metodele perfecte pentru a te deconecta după terminarea programului. De altfel, multe companii au înțeles cât de important este acest lucru pentru angajații lor. Unele firme oferă abonamente la săli de fitness sau reduceri la saloane de SPA, pentru a-și motiva angajații, a scădea absenteismul și a le câștiga fidelitatea. Și nu vorbim doar de companii. Angajaţii companiilor mari vor să fie activi, mulţi dintre ei îşi doresc să îşi reîncarce dimineaţa bateriile prin sport, iar după orele petre­cute la birou, să se relaxeze.

Evită să mai vorbească despre serviciu

Atunci când aduci cu tine acasă problemele de la job, relațiile tale cu familia sau cu prietenii pot avea de suferit. De exemplu, Ariana Huffington, fondatoarea publicației Huffington Post, refuză să discute despre jobul său cu membrii familiei și, mai mult, nu are un televizor în dormitor, pentru a nu îi aminti constant de serviciu. O asemenea practică nu numai că te poate ajuta enorm să te deconectezi și să îți limpezești gândurile, dar va fi benefică și în interacțiunile tale cu familia, prietenii sau cu partenerul de cuplu.

Se odihnesc suficient noaptea

Oricâte povești motivaționale ai citi despre oameni de succes care dorm doar patru ore pe noapte și au astfel timp să facă mai multe lucruri în timpul pe care îl capătă astfel, este esențial să fii conștientă că puțini sunt oamenii care pot supraviețui unui ritm zilnic alert, combinat cu câteva ore de somn în fiecare noapte. În plus, oboseala și epuizarea te pot face să comiți erori grave, care îți pot pune în pericol toată munca de până acum. Încearcă să dormi 7-8 ore pe noapte și vei observa că îți va fi mai ușor să te concentrezi, să găsești soluții la probleme și să fii mai creativă.

Înțeleg importanța câtorva minute zilnice de meditație

Personalități din domenii diverse, precum Ellen DeGeneres, Talita Ferreira, CEO-ul BMW, sau Jennifer Aniston au descoperit un refugiu prețios pentru sănătatea lor în meditația zilnică, dimineața sau seara. Pentru femeile care au un ritm de viață alert și sunt pe fugă toată ziua, aceasta este o metodă prin care își pot regla pulsul, își pot pune gândurile în ordine și se pot elibera de tensiunile acumulate pe parcursul zilei. De altfel, există și aplicații pentru smartphone care sunt special create pentru persoanele care vor să mediteze, fie pentru a reuși să adoarmă mai ușor seara, fie pentru a se pregăti pentru o nouă zi plină la serviciu.

Aceste lucruri sunt deosebit de importante pentru orice persoană care se simte uneori copleșită de responsabilitățile jobului și pot avea un efect terapeutic important împotriva stresului. De asemenea, ele te pot ajuta să îți recapeți calmul, echilibrul și controlul asupra vieții tale, fără să renunți la serviciu sau să faci compromisuri.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Roberts Photography

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse