5 greșeli frecvente care îți conferă un aspect îmbătrânit. Nu-i așa că le-ai făcut și tu?

Inconștient, multe dintre noi comitem câteva greșeli de vestimentație și nu numai, care ne conferă un aspect îmbătrânit. Din fericire, nu sunt greu de corectat.

Deși se spune că nu haina îl face pe om, orice femeie știe că atât hainele, cât și o coafură chic sunt în măsură să ne schimbe total aspectul, dar și starea de spirit. Tocmai de aceea unele haine, coafuri sau tehnici de machiere reușesc să adauge câțiva ani vârstei tale reale. Iată care sunt greșelile comune și foarte ușor de corectat care te îmbătrânesc:

Greșeala nr. 1 – Te rezumi doar la un anumit stil vestimentar și nu încerci o abordare mai nouă. Uite câteva sugestii care te întineresc

Nu este nimic greșit în a te axa pe un anumit stil atunci când vine vorba despre haine, însă puțină flexibilitate nu strică niciodată. Fiecare an aduce trenduri noi și croieli interesante, care s-ar putea să fie excelente pentru silueta ta și să îți evidențieze atuurile fizice. Nu îți propunem neapărat să faci o „revoluție' în garderobă sau să îți schimbi toate hainele din dulap pe unele adolescentine, ci doar să încerci o abordare mai proaspătă.

Începe cu o pereche de blugi conici negri, niște teniși clasici și o camașă sau o bluză casual din colecțiile mai noi ale magazinelor. Este de ajuns să te uiți printre aceste cămăși de damă moderne și ușor de purtat la orice, pentru a găsi un model în care să te simți bine, dar care să îți și confere un look fresh, întinerit.

Greșeala nr. 2 – În garderoba ta există doar câteva nuanțe și acelea sunt înschise

Din păcate, multe femei încep să se îndepărteze de culorile vii odată cu trecerea anilor, considerându-le nepotrivite de la o vârstă încolo. Sunt doar prejudecăți nefondate! Un exemplu concludent este însăși regina Elisabeta a II-a, care la venerabila sa vârstă poartă culori vesele și foarte chic. Am văzut-o cu toții în ultimul an purtând ținute roz, galbene, verzi, cu pălării asortate și trebuie să recunoaștem că arată splendid. Așadar, de ce să te rezumi la culori închise, care îți conferă un aer sobru și îmbătrânit, când ai la dispoziție atât de multe nuanțe pline de vitalitate?

Greșeala nr. 3 – Nu ți-ai mai schimbat coafura de ani de zile

Ai găsit în urmă cu ani de zile o coafură care te avantajează și nu ai mai schimbat-o de atunci? Ei bine, fizionomia ta se schimbă, așa că în prezent s-ar putea ca vechea ta coafură preferată să nu mai fie chiar potrivită pentru tine. O tunsoare bob – lung sau scurt – e o idee de încercat, mai ales că avantajează majoritatea fizionomiilor. Tunsorile scurte, cele considerate tinerești, nu arată bine pe oricine, așa că nu te sfătuim să iei prea mult din lungimea părului.

Greșeala nr. 4 – Ai ales o culoare nepotrivită pentru păr

Culoarea părului are un impact puternic asupra aspectului tău, așa că ea trebuie aleasă cu grijă. Nu opta pentru culori puternice – roșu aprins sau brunet – ci mergi pe nuanțe mai „blânde'. Șatenul deschis, blondul, castaniul și nuanțele cele mai apropiate de culorile naturale ale părului sunt cele mai indicate.

Greșeala nr. 5 – Nu folosești machiajul potrivit

Machiajul este aliatul oricărei femei, însă dacă nu este ales în mod corect el poate deveni un adevărat dușman. De multe ori, din dorința de a ascunde mici imperfecțiuni de la nivelul tenului, multe femei aplică prea mult machiaj, iar el iese în evidență într-un mod neplăcut și conferă una aspect îmbătrânit.

Investește în produse de bună calitate, nu folosi fond de ten sau pudră în exces și alege nuanțe calde pentru fard – bejuri, auriu, piersică. Nu folosi farduri în culori puternice sau reci – albastru închis, verde. Mergi pe un machiaj discret, este mereu alegerea câștigătoare.

Tu faci vreuna dintre aceste greșeli? 

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse