Care sunt diferențele între tenul mixt, uscat și gras

Pielea este reflexia sănătății fiecărei persoane, deci se poate spune că este scrisoarea noastră principală de prezentare. Sau dacă vreți, cartea de vizită. Atenția pe care o acordăm pielii și, mai ales, tenului nostru, trebuie să fie pe măsura așteptărilor pe care le avem. Cu siguranţă ne dorim ca atunci când ne privim în oglindă să fim mulţumite de aspectul nostru exterior. Dar înainte de toate trebuie să aflăm care sunt diferențele între tenul mixt, uscat și gras?

În momentul în care doi oameni se întâlnesc, fața este primul lucru la care fiecare se uită la celălalt. O faţă destinsă, o piele sănătoasă, un ten luminos va constitui întotdeauna un avantaj. Dar un ten sănătos înseamnă de cele mai multe ori, un ten îngrijit.

În funcție de obiceiurile noastre zilnice sau de moștenirea genetică ori problemele de sănătate, putem avea tenul mixt, uscat sau gras. Găsim în magazinele de specialitate creme special create pentru fiecare în parte, precum și produse de machiaj. Pentru a ști ce fel de ten avem și ce tip de produse să folosim, este bine să cunoaștem care sunt caracteristicile principale ale acestora.

            Care sunt diferenţele între tipurile de ten?

Tenul uscat. Atunci când pielea nu secretă suficient sebum, ea devine uscată, cu un aspect de etanșeitate, în special în contact cu apa de la robinet. Pentru acest tip de ten, cel mai recomandat este să se utilizeze creme nutritive și să se evite săpunurile care sporesc uscarea. De asemenea, este important de știut că epiderma uscată îmbătrânește mai repede, astfel încât dacă ai acest tip de ten trebuie să incluzi o rutină zilnică de produse de hidratare, precum și creme cu retinol pentru a evita ridarea sau cojirea inestetică a pielii.

 Tenul gras. Acest tip de ten apare atunci când glandele sebacee produc grăsime în exces și duc la înfundarea porilor. În ciuda dezavantajelor sale are, de asemenea, ceva pozitiv, deoarece pielea grasă se ridează mai greu și este mai rezistentă la schimbările atmosferice. Tratamentul tenului gras se bazează pe hidratarea, exfolierea și utilizarea măștilor de purificare. Este bine să se cureţe pielea de câteva ori pe zi cu săpun lichid special conceput pentru a elimina excesul de grăsime de pe faţă, apoi să se aplice o cremă destinată tenului gras.

 Tenul mixt. Reprezintă amestecul ambelor tipuri de ten, în special pielea uscată pe obraji și piele grasă pe partea centrală a feței ca frunte, nas și bărbie. Tenul mixt necesită atenţie sporită datorită caracteristicilor sale particulare și necesită produse specifice pentru pielea grasă când ne curățăm fața, cum ar fi săpunurile profunde de curățare și astringenții. În cazul în care vrei să îl protejezi de soare, este mai bine să alegi acele produse care sunt specifice tenului mixt.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cum să dai volum părului după vârsta de 50 de ani. Trucurile la care apelează Catherine Deneuve, Sharon Stone, Sophie Marceau sau Celine Dion

La ce trucuri apelează vedetele internaționale pentru a obține buze voluminoase și senzuale

Acesta este condimentul cu proprietăți antiîmbătrânire. Cum îl poți utiliza în cosmetică

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete