Acesta este condimentul cu proprietăți antiîmbătrânire. Cum îl poți utiliza în cosmetică

condimentul cu proprietăți antiîmbătrânire

Multe dintre noi îl folosesc în mâncăruri datorită aromei sale exotice, dar discrete. Însă ceea ce cu siguranță multe dintre noi nu știu este faptul că acest condiment, supranumit “aurul roșu”, face minuni pentru ten, energizându-l și întinerindu-l.

Descoperă care este condimentul cu proprietăți antiîmbătrânire și cum poate fi folosit în cosmetică.

Care este condimentul cu proprietăți antiîmbătrânire

Conform www.gala.fr, șofranul, căci despre el este vorba, este cultivat în sudul Franței și în regiunile calde ale bazinului mediteraneean. Este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Și asta pentru că staminele florii de șofran (o specie înrudită cu brândușele) necesită o îngrijire aparte. Ele trebuie culese cu mare grijă înainte de a fi uscate și transformate în pulbere.
Pe lângă proprietățile care-l fac un condiment excepțional, șofranul are o mulțime de alte proprietăți care-l recomandă pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii. Bogat în antioxidanți, șofranul luptă eficient împotriva îmbătrânirii cutanate, diminuând efectele negative ale stresului și radiațiilor ultraviolete asupra pielii.
Femeile foloseau șofranul încă din Antichitate în ritualurile lor de frumusețe. Ele zdrobeau pistilul plantei de șofran și îl amestecau cu câteva picături de ulei de măsline, obținând o cremă pe care o foloseau în îngrijirea feței. Acest amestec putea fi aplicat și pe podoaba capilară, având proprietatea de a întări firul de păr.
În zilele noastre, specialiștii în terapii naturiste susțin că șofranul oferă o excelentă protecție împotriva razelor ultraviolete. Ei recomandă administrarea a 1000 mg de șofran zilnic împotriva îmbătrânirii pielii și apariției petelor pigmentare. Poți adăuga un vârf de cuțit de pulbere de șofran în crema cu factor de protecție solară pe care ți-o aplici în mod regulat. Atenție, însă! Șofranul îi poate da pielii o ușoară tentă gălbuie.

Alte proprietăți ale șofranului

Dincolo de virtuțile sale antiîmbătrânire, șofranul și-a dovedit eficiența și în îmbunătățirea circulației sangvine. Rezultatul este o piele mai luminoasă și mai strălucitoare. Explicația? Cu cât sângele circulă mai repede în corp, cu atât pielea este mai oxigenată. Drept urmare, tenul capătă o strălucire și o prospețime aparte.

Totodată, acest condiment stimulează producția de colagen. Pe măsură ce avansăm în vârstă, organismul nostru produce din ce în ce mai puțin colagen, în consecință, pielea își pierde elasticitatea. Prin urmare, administrarea regulată de șofran previne îmbătrânirea pielii.

Oamenii de știință susțin că șofranul luptă și împotriva depresiei, diminuând semnificativ stresul și angoasele. De asemenea, acest condiment ține sub control nivelurile de colesterol rău, favorizând sănătatea inimii.

 

 

Cum folosești șofranul în cosmetică

Pulberea de șofran nu trebuie aplicată ca atare pe față, întrucât este iritantă. Cel mai bun mod de a beneficia de proprietățile antiîmbătrânire ale acestui condiment este să amesteci o linguriță de pulbere de șofran, cu o linguriță de miere de albine și cu o linguriță de lapte. Omogenizează toate cele trei ingrediente și aplică pasta obținută pe fața demachiată în prealabil.

Lasă această mixtură pe față aproximativ 20 de minute, apoi îndepărteaz-o, clătind foarte bine fața. Ideal ar fi ca, în timpul acestei proceduri, să nu porți haine deschise la culoare sau haine cu care ieși pe stradă, întrucât șofranul pătează foarte ușor, iar petele sunt dificil de îndepărtat.

Citește și Ce uleiuri și unturi pentru ten folosești iarna?

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete