Pe teritoriul României se găsesc locuri de o frumusețe nepământeană, învăluite în mister și cu povești greu de crezut. Am ales să vă prezentăm trei astfel de locuri, unde oamenii afirmă că s-au încărcat cu energie și au trăit experiențe paranormale.
Masivul Bucegi
Despre locurile speciale din Munţii Bucegi circulă multe legende care susțin existența unui tunel misterios, dar și a unei zone de un kilometru, în care organismul nu obosește, iar funcțiile fizico-chimice se revigorează imediat.
Cercetătorii au numit acest spațiu ,,Gura de Rai,, și nu au explicație științifică pentru acest fenomen. Potrivit eferemide.ro în 1999, Institutul particular de cercetare “Terra” a fost angajat de o firmă româno-franceză pentru a analiza o zona din Bucegi, din apropierea Peșterii Ialomicioara.
La acest studiu au luat parte specialiști din domenii diferite, în special fizicieni și geofizicieni, iar cercetarile au fost realizate cu aparatura de geodetecție. După câteva zile de urcat și coborât în zona respectivă, geofizicianul Dumitru Stânica, unul dintre membrii echipei, a observat că, atunci când ajungea în preajma vârfului Doamnei, organismul nu mai simțea oboseala și era brusc revigorat.
A urmat testarea medicală, care a indicat că în zona respectivă ritmul cardiac își revine rapid, chiar dacă accesul se face pe o pantă abruptă, care implică efort fizic. De asemenea, zona a fost testată prin magnetometrie diferențială, iar solul a fost radiografiat cu aparate de tip Partington, care pot măsura magnetismul Pământului. Astfel, a fost descoperită o activitate magnetică anormală, pe o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat.
În cartea ,,Viitor cu cap de mort,, scriitorul Radu Cinamar susține că zona din Bucegi se află în atenția Serviciilor Secrete, datorită forței energetice extraordinare de aici.
Sarmisegetuza Regia
În Munții Orăștiei, la altitudinea de 1200 m, se află situată capitala Daciei preromane, Sarmisegetuza Regia, unde găsim un complex de sanctuare.
Printre ruinele cetății dacice se remarcă Sanctuarul Mare Rotund și Soarele de andezit', care seamănă foarte bine cu celebrul calendar Maya.
Drumul până la ruinele fostei cetăți dacice este unul forestier, fiind nepietruit și anevoios de parcurs. Cu toate acestea, cei care au reușit să ajungă în zonă, au remarcat imediat energia extraordinară a locului.
Mulți turiști au povestit că după experiența Sarmisegetuza Regia, ceva s-a schimbat în interiorul lor pentru totdeauna, dorind să revină în acel loc.
Munții Buzăului
În cartea “Enigme ale trecutului îndepărtat în Munții Buzăului”- Munții Buzăului între mister și realitate, autoarea Diana-Liana Gavrilă descrie lucrurile neobișnuite pe care le-a trăit și întâlnit prin pădure: pietre cu forme deosebite, însemne ciudate, cadrane solare dacice, etc.
Povestirile senzaționale ale Dianei Gavrilă despre experiența personală ca simplu vizitator, ulterior ca ghid în Munții Buzăului, se pot urmări și pe youtube. Localnicii numesc această zonă plină de mister „Țara Luanei și se feresc să se avânte prea mult pe tărâmul ei.
Se pare că în aceste locuri s-au manifestat o serie de fenomene ciudate: dispariții de persoane, defectări sau încărcări ale aparaturii electrice, voalarea filmelor fotografice, etc.
În cartea „Dacia preistorică a lui Nicolae Densușianu sunt prezentate dimensiunile geografiei sacre ale României, în care există o încărcătură energo-informațională, ce nu se poate explica.