26 de spectacole de teatru independent în cadrul Bucharest Fringe, Ediția a Zecea, aniversară

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, unul dintre cele mai mari, îndrăgite și longevive festivaluri dedicate teatrului independent din România, a ajuns la cea de-a zecea ediție.

Anul acesta festivalul se va desfășura în perioada 9-18 octombrie online pe www.eventbook.ro unde vor fi difuzate integral înregistrările tuturor spectacolelor, iar 4 spectacole vor avea în paralel și câte o reprezentație offline la Teatrul Apropo (20 locuri disponibile), respectiv la Green Hours (70 locuri disponibile), în București.

De la ediție la ediție, festivalul a câștigat tot mai multă forță și recunoaștere, devenind o componentă importantă a vieții artistice contemporane. Anul acesta cuvintele cheie sunt 'experimental', 'inovator', neconvențional'.

Timp de 10 zile ediția specială aniversară Bucharest Fringe va aduce în casele spectatorilor 26 de spectacole de teatru independent naționale și internaționale și 15 sesiuni Artists Talk pe Zoom în care publicul va avea ocazia să dialogheze în direct cu o parte din artiști.

În cadrul programului festivalului se regăsesc secțiunile tradiționale Competiție și Premiere. În plus, organizatorii au pregătit pentru această ediție aniversară și secțiuni noi precum Best of the Best, Spectacole Fără Acasă, Spectacole invitate din străinătate și Spectacole pentru copii.

Le mulțumim tuturor artiștilor din întreaga țară implicați în realizarea celor peste 30 de spectacole înscrise în secțiunea Competiție.

Cele 9 spectacole selectate care vor participa în cadrul acestei secțiuni din Festival sunt:

Algoritm' – Asociația VAR, București

Blocul în versuri' – produs independent de actorii din spectacol, București

Dincolo de salcâmi'- Teatrul Arte dell Anima, București

Dispariții' – Studio Yorick,Târgu Mureș

Îmi place Sushi' – Reactor de creație și experiment, Cluj – Napoca

Lucrător universal'- Asociația O2G, București

Scuze, Noi!'- produs independent de actorii din spectacol, București

Totul e bine când se termină'- Reactor de creație și experiment, Cluj – Napoca

Uitasem' Edith Alibec, București

Înregistrarea tuturor spectacolelor va fi transmisă online, iar spectacolul Blocul în versuri' va avea și o reprezentație offline la Green Hours (Calea Victoriei nr 120, București) – luni, 12 octombrie 2020, de la ora 19:00.

Un juriu alcătuit din actorii Nicoleta Lefter și Ionuț Grama și regizorul de teatru și profesorul Theodor Cristian Popescu, va acorda trei premii ce urmăresc liniile directoare ale Festivalului: Debut, Originalitate, Cel mai bun spectacol.

Programul complet, dar și bilete pentru Festival găsiți exclusiv pe https://eventbook.ro/festival/bfringe și pe site-ul Festivalului: https://bfringe.ro/

Prețul unui bilet pentru spectacolele online este de este 25 lei/spectacol până la 30 septembrie, inclusiv, respectiv 30 lei/spectacol după această dată. Pentru spectacolele care se vor desfășura offline la Teatrul Apropo și la Green Hours prețul este de 35 lei/spectacol până la 30 septembrie, inclusiv, respectiv 45 lei/spectacol după această dată.

Foto: pr

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber