20 de copii au fost la un pas de înec în Dunăre în timpul unei competiții sportive

Sâmbătă, în municipiul Orsova, pe Dunăre, a avut loc ,,Festivalul Bărcile Dragon”, unde o barcă cu 20 de copii (sportivi) s-a răsturnat, din fericire fără urmări nefaste. Se pare că vinovat pentru acest incident este un vapor cu turiști care a plecat de la ponton fără să respecte viteza și distanța față de copiii aflați pe apă, în concurs.

20 de copii au fost la un pas de înec în Dunăre în timpul unei competiții sportive

”În timpul unei competiţii sportive organizate în municipiul Orşova, pe fluviul Dunărea,  Festivalul Bărcile Dragon, o barcă cu 20 de copii (sportivi) s-a răsturnat. Două echipaje de pompieri si poliţişti de frontieră, cu două ambarcaţiuni, au intervenit de urgenţă pentru salvarea acestora,  toti copiii fiind scoşi la mal în siguranţă”, transmite ISU Mehedinţi.

Din fericire, dincolo de intervenția echipajelor de intervenții, copiii erau echipați cu veste de salvare.

Festivalul Bărcile Dragon își are originea în China și este sărbătorită în a cincea zi din a cincea lună din calendarul tradiţional chinezesc. De sărbătoarea Bărcilor Dragon sunt organizate întreceri cu bărci și se servesc celebrele găluști specifice.

Legenda spune că Regele Dragon, cel responsabil cu ploile și stăpânitorul Cerului, a încurcat socotelile. Supărat, Stăpânul Cerului i-a ordonat Stăpânului Tunetelor să-l trăsnească pe Regele Dragon şi să-l arunce în apele râului Qingjiang. Apoi, pentru că nu s-a mai ocupa nimenit de ploi, a urmat o secetă mare. Astfel, chinezii au construit o barcă în formă de dragon pe care au lansat-o pe râul Qingjiang.

Foto: Mehedinți News/Facebook

Citește și:

Unde află Tighina, locul de naștere al Tamarei Buciuceanu, pe care Suleiman Magnificul l-a cucerit fără lupte

EXCLUSIV AVANTAJE Dr. Cristian Gabriel Viișoreanu, medicul care salvează femeile de la moarte

EXCLUSIV AVANTAJE De ce fac tinerii infarct? Prof. dr. Mircea Cinteză, medic primar cardiolog: Deşi mulți tineri par a fi perfect sănătoși, ei au un profil diferit al factorilor de risc'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie