2% din impozit, 100% din inimă!

300x300

În România, Codul Fiscal permite fiecărei persoane să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-guvernamentală. Procedura este simplă: se completează formularul 230, pentru veniturile din salarii sau formularul 200, pentru venituri din alte surse.

Apoi, formularul se depune la Administraţia Financiară de apartenenţă până la data de 25 mai. În cazul în care opţiunea de direcţionare a sumei ce reprezintă 2% din impozitul pe venit nu este exprimată, banii vor merge în mod automat în conturile statului.

Pare un lucru neînsemnat, dar această sumă poate ajuta mii de oameni defavorizaţi să beneficieze gratuit de servicii sociale şi să aibă acces la o viaţă mai bună.

Una dintre societăţile non-guvernamentale implicate activ în România, United Way, a ajutat în 2013 peste 7000 de copii, adulţi şi vârstnici să primească sprijinul de care aveau nevoie, cu ajutorul donatorilor, voluntarilor şi partenerilor săi. Sunt susţinute arii importante, cum ar fi educaţia, sănătatea şi integrarea socio – economică.

Copiii din familiile aflate în dificultate sunt sprijiniţi să nu abandoneze şcoala, persoane cu grave probleme de sănătate primesc îngrijirile şi suportul necesare, iar adulţii cu situaţii dificile sunt consiliaţi pentru rezolvarea problemelor psihologice, legale şi sociale.

United Way Romania îşi propune să aducă îmbunătăţiri calităţii vieţii persoanelor care trăiesc în România, prin încurajarea sponsorizărilor de la companii, a donaţiilor din partea persoanelor individuale şi a voluntariatului.

Oricine poate ajuta mii de copii, adulţi şi bătrâni defavorizaţi donând 2% din impozitul pe venit către United Way România.

Datele de identificare ale Fundaţiei United Way România sunt:

• Cod de identificare fiscala (CIF): 16579546

• Cont bancar: RO67 RZBR 0000 0600 0510 0708 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Pipera

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii