10 vedete s-au convertit la religia ortodoxă

vedete care s-au convertit la ortodoxie

Puţini ştiu că destul de multe dintre starurile de la Hollywood, sau dintre soliștii celebri s-au botezat ulterior în religia creștin ortodoxă.
Potrivit unuia dintre cele mai vizitate site-uri dedicate starurilor hollywoodiene, Urbology, o serie de vedete celebre s-au născut sau au îmbrățișat mai târziu religia creștin-ortodoxă, majoritatea declarând că o simt ca pe o „religei mai reală și mai profundă' decât cea catolică sau protestantă. Noi am descoperit 10 vedete ce s-au convertit la religia ortodoxă:

10 vedete s-au convertit la religia ortodoxă

1. BOB MARLEY
Poate cel mai cunoscut interpret reggae din lume, promotor al mișcării Rastafariene, a fost botezat în religia ortodoxă, în Jamaica, de către Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Etiopiene.
2. JAMES BELUSHI
Este, de la naștere, membru al Bisericii Ortodoxe Albaneze părinții săi fiind imigranți ortdocși din Albania, iar ulterior a primit și cetățenie albaneză.
3. JENNIFER ANISTON
Este membră a Bisericii Ortodoxe Grecești, fiind botezată, educată și crescută în această religie de tatăl ei, John Anthony Aniston, pe numele său adevărat Giannis Anastasakis, născut în Creta.
4. CHRISTIAN BALE
Interpretul lui Batman a trecut la ortodoxie înainte de a se căsători cu sârboaica Sandra Blazic.
5. TOM HANKS
Deși, născut şi botezat în religia catolică, actorul câştigător al Oscar-ului a trecut la ortodoxie și și-a botezat și copiii în această religie, după ce s-a căsătorit cu Rita Wilson, o actriță, de orgine greco-bulgară crescută în confesiunea ortodoxă.
6. MURRAY ABRAHAM
Actorul care a devenit imaginea lui Salieri, după filmul „Amadeus', în regia lui Milos Forman, este ortodox din familie, aparține Bisericii Ortodoxe din Siria, unde bunicul său a fost cântăreţ în strană.
7. EMIR KUSTURICA
Celebrul regizor de origine sârbă, s-a născut într-o familia musulmană dar a trecut la religia ortodoxă din convingere, și a fost botezat în 2005, în Biserica Ortodoxă Sârbă, chiar de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, când și-a luat numele de Nemanja Kusturica.
8. DAVID GAHAN
Solistul trupei Depeche Mode a trecut la ortodoxie după ce a cunoscut-o și s-a îndrăgostit nebunește de grecoaica Jennifer Sklias.
9. JONATHAN JACKSON
Actorul, crescut într-o familie de adventişti, a îmbrățișat religia ortodoxă după o vizită în România și la Muntele Athos, ulterior convingându-și și familia să se boteze tot ortodocși.
10. MAX CAVALERA
Fondatorul trupei Sepultura, a fost botezat catolic chiar la Vatican, dar după căsătorie a trecut la religia ortodoxă și și-a botezat și copiii, pentru că soția sa a fost născută în această religie.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Celine Dion a ajuns piele și os: Nu vreau să vorbesc despre asta. Nu mă sâcâiți!' – Ce ascunde artista?

Angela Similea se retrage de pe scena muzicală

Ce salariu are Andreea Esca? Vedeta a răspuns, în sfârșit, la întrebarea care stă pe buzele multor români

Vezi şi care sunt cei 12 apostoli ai lui Iisus!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete