10 utilizări surprinzătoare ale pastei de dinți

Oricine are o pastă de dinți acasă și o poți folosi la mai multe lucruri, nu doar atunci când te speli pe dinți. Iată 15 utilizări surprinzătoare ale pastei de dinți:

pasta-dinti

 foto pastă de dinți Shutterstock

Tratează ciupiturile de insecte cu pastă de dinți

Pielea se umflă, se înroșește și ai mâncărimi după ce te ciupește o insectă. Însă este de ajuns să aplici un pic de pastă de dinți pe urmă, s-o masezi și s-o întinzi bine și vei vedea că în cel mai scurt timp se va calma senzația de mâncărime și se va vindeca mai repede ciupitura.

Poate înlocui gelul de curățare

În special femeile cu tenul gras se pot folosi de acest truc. Știm deja că pasta de dinți poate să usuce coșurile, așa că de ce nu ai folosi-o și ca să-ți cureți tenul? Amestecă un pic de pastă de dinți cu apă curată, cât să se înmoaie, apoi clătește-ți fața cu această soluție.

Îndepărtează petele de ruj de pe haine

Este foarte dificil să scoți din țesătură urmele de ruj sau de cerneală, însă te poate ajuta pasta de dinți. Este de ajuns să întinzi pastă de dinți direct pe pată, apoi freacă țesătura cu o periuță. Clătește apoi bine haina – să iasă toată pasta de dinți – și este ca nouă.

Pasta de dinți împiedică aburirea oglinzii de baie

Știi cum se aburește oglinda de la baie de fiecare dată când faci duș? Ca să nu mai fie nevoie s-o ștergi de fiecare dată sau să aștepți să se ducă aburul, poți s-o freci într-o zi cu pastă de dinți, apoi s-o cureți cu o cârpă curată. Vei vedea că nu se mai aburește când faci duș.

Cureți încălțămintea cu pastă de dinți

În special când vine vorba de pantofii sport deschiși la culoare, pasta de dinți este cea mai bună metodă de curățare a lor. Poți readuce încălțămintea la culoarea originală dacă îi cureți cu un pic de pastă de dinți și un prosop curat, uscat.

Cureți ecranul telefonului mobil

Foarte multă lume are în ziua de astăzi un telefon mobil cu touch-screen, iar asta înseamnă un ecran destul de mare, care se poate zgâria foarte ușor. Poți ascunde zgârieturile și poți curăța ecranul foarte bine cu un pic de pastă de dinți – pur și simplu întinde un pic cu un deget pe tot ecranul, apoi curăță-l cu o cârpiță curată, moale. Atenție, nu folosi pastă de dinți pentru albire, pentru că ar putea fi grunjoasă!

Scoți guma de mestecat din păr cu pastă de dinți

Dacă ești mamă și copilul tău este la școală, probabil ai trecut și tu prin momente 'de groază', în care cel mic a venit acasă cu gumă de mestecat în păr. Cel mai ușor s-o dai jos nu este cu foarfeca, ci tot pasta de dinți îți sare în ajutor: acoperă guma din păr cu pastă de dinți, las-o câteva minute, apoi o poți dezlipi ușor de fire.

Îți albește unghiile

Dacă ți s-au îngălbenit unghiile de la ojă, le poți aduce la culoarea inițială cu puțină pastă de dinți și o periuță de unghii. Este de ajuns să întinzi un pic de pastă peste unghii, apoi să le cureți ca și cum ți-ai curăța dinții. La final, când le speli, vei vedea că s-a dus nuanța gălbuie.

Pasta de dinți curăță obiectele din oțel

Când s-au pătat de calcar sau rugină bateriile de la baie și bucătărie, le poți curăța ușor cu pasta de dinți. Poți folosi o periuță de dinți veche ca să freci mai bine obiectele.

Cureți petele de pe pereți

Fie că cei mici și-au făcut de cap cu creioanele colorate pe pereți sau pur și simplu i-ai mai murdărit pe ici pe colo – și ai pereții albi – îi poți șterge cu pastă de dinți. Aplică direct pe pete, lasă să acționeze 24 de ore, apoi curăță cu o cârpă moale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie- casa